Appartementencomplex De Colijn Rijswijk - BUROBEB

Het voormalige CBR gebouw in Rijswijk, op de hoek van de P.C. Boutenslaan en de H. Colijnlaan is gesloopt en vervangen door een complex met 84 appartementen en bedrijfsruimten. BUROBEB maakte het ontwerp dat ook voorziet in een 2-laags parkeerdek op eigen terrein.

Toelichting BUROBEB

In het ontwerp  wordt het karakter en de bestaande bebouwingshoogte van de Colijnlaan als ‘de Rijswijkse plint’ ingezet als sokkel voor de hoogbouw. Op deze plint van vier lagen komt een alzijdig georiënteerde toren van negen lagen met een geheel eigen karakter en uitstraling. Op deze wijze worden de architectuurkenmerken van Rijswijk uit de jaren vijftig en zestig verenigd en opnieuw geïnterpreteerd in een ontwerp met een contemporaine uitstraling.

In het complex bevinden zich 84 appartementen in 19 verschillende typen van 55 m2 tot 150 m2 met ruime buitenruimten. Op de begane grond zijn bedrijfsruimten met een hoogte van vier meter.  De ‘Rijswijkse plint’ van 4 lagen bestaat uit een gevel van rood metselwerk met uitkragende gemetselde balkons. De alzijdige toren bestaat uit witte gevel panelen en doorgaande witte beton balkons voorzien van balustrades met extra helder glas en wit geëmailleerde  strepen erin verwerkt.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Ontwikkelingscombinatie De Bouten CV

  • Ontwerpbureau

    BUROBEB

  • Oplevering

    april 2021

  • Aannemer

    Smit’s bouwbedrijf (SBB)

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    14.400 m² excl. parkeerdek

  • Voorlopig ontwerp

    2008-2009

  • Aanvang bouw

    2018