Mosa voegt een nieuwe dimensie toe aan het ontwerpen van oppervlakken

Mosa voegt een nieuwe dimensie toe aan het ontwerpen van oppervlakken

Mosa vergroot haar aanbod ongeglazuurde keramische tegels en biedt meer ontwerpgemak. De Core Collection verbindt tegelseries als Solids, Terra en Quartz mede door het toevoegen van nieuwe kleuren. Ook introduceert Mosa onder de noemer van Core Collection nieuwe en innovatieve, modulaire vormen. Architecten en ontwerpers kunnen de kleuren, texturen, vormen en formaten van de tegels eenvoudig combineren in patronen. Het creëren van onderscheidende oppervlakken wordt hierdoor gemakkelijker dan ooit.

Mosa voegt een nieuwe dimensie toe aan het ontwerpen van oppervlakken
Mosa voegt een nieuwe dimensie toe aan het ontwerpen van oppervlakken

Kleuren en texturen

Core Collection is gemaakt om het ontwerpproces te ondersteunen en het kiezen van keramische tegels te vereenvoudigen. De kleurtonen in Core Collection zijn feilloos op elkaar afgestemd en variëren van licht tot donker, van neutraal tot opvallend en van warm tot koel. Kleuren als koel porseleinwit en basaltgrijs maken onderdeel uit van het palet, net als accentkleuren in onder meer roestrood en blauw. In totaal omvat de serie 39 kleuren die naadloos aansluiten bij de drie texturen: de dynamische, rijk gelaagde textuur van Solids, de matte, subtiel poederachtige uitstraling van Terra en de robuuste granietlook van Quartz.

Vormen en formaten

De ontwerpmogelijkheden voor het creëren van onderscheidende oppervlakken zijn nog groter door de toevoeging van zeven nieuwe, innovatieve vormen. Naast de traditionele vierkanten en rechthoeken omvat Core Collection ook cirkels, driehoeken en vormen om alles met elkaar te combineren. Alle tegelvormen en formaten zijn modulair, zodat architecten en ontwerpers gemakkelijk verschillende vormen en formaten kunnen combineren in een krachtig en strak eindresultaat. Het zorgt er ook voor dat al het materiaal wordt gebruikt en dat er bij de productie van de vormen en Mosa’s patronen geen snijafval ontstaat.

Patronen

Architecten en ontwerpers kunnen gebruikmaken van Mosa’s online ontwerptool, de Mosa Pattern Generator, om hun eigen mix en match selectie samen te stellen met de tegels uit Core Collection. Ook kunnen zij kiezen uit een van Mosa’s vele samengestelde tegelcombinaties. Ze variëren van uiterst subtiel en rustig tot heel dynamisch en flamboyant.

Duurzaam ontwerp

In lijn met Mosa’s voortdurende inzet om een bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij zijn de tegels uit Core Collection Cradle to Cradle® Silver gecertificeerd.

Over Mosa

Bij Mosa hebben we passie voor keramiek. Al meer dan 135 jaar produceren we tegels uit de zuiverste grondstoffen en met de magie van innovatief Nederlands design. We omarmen de Cradle to Cradle®-filosofie en streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij wereldwijd kenmerkende gebouwen kunnen ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. In meer dan vijftig landen verspreid over vier continenten prijken onze tegels op wanden, vloeren, gevels en terrassen van particuliere, commerciële en openbare gebouwen, zowel binnen als buiten.

Onze tegels zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan. Bij Mosa blijven we naar de toekomst kijken omdat milieu, duurzaamheid en het welzijn van de volgende generaties belangrijk zijn voor ons. Wij ondernemen volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Met deze circulaire aanpak kunnen we een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij, onze economie en onze planeet. Bijna onze hele tegelcollectie is Cradle to Cradle-gecertificeerd. Hierdoor speelt Mosa een belangrijke rol bij het verkrijgen van keurmerken voor duurzame bouw.

Dit artikel is gesponsord door Mosa.