Interieur 5CA - UP architecture

UP architecture is gevraagd om een dynamische homebase te maken voor 5CA die door een onderscheidende identiteit en krachtig karakter zorgt voor verbinding tussen alle medewerkers van 5CA wereldwijd. Verandering, identiteit, verbinding en een onstuimige ambitie stonden centraal in deze ontwerp opgave. In een open ontwerpsetting is er samen met de inspirerende opdrachtgever een uniek ontwerp ontstaan.

Toelichting UP architecture

De nieuwe werkomgeving van 5CA wordt gekenmerkt door een uitgesproken stedelijk karakter door de bijzondere ligging van het kantoor op het dak van het winkelcentrum Hoog Catharijne en de omliggende hoogbouw. Dit wordt verder versterkt door het bestaande casco met een grid van zware kolommen en een prachtig betonnen cannelure plafond. De extreme diepte van de kantoorvloeren (20 meter) en het volledig ontbreken van daglicht aan de zuidzijde zorgen voor een voelbare spanning in de ruimte.

Beeld Peter Tijhuis

De ruimtelijke opzet van het kantoor is geïnspireerd door de dynamiek van de stad. De drie entrees worden verbonden door de ‘connector’ het lineaire hart van het kantoor. Deze centrale as breekt los van het bestaande grid, snijd diagonaal door de ruimte en ontsluit de aangrenzende werkgebieden. Door de interactie met bestaande casco elementen en de introductie van vrijstaande overleg ruimtes veranderd de connector continu van vorm en geeft daarbij ruimte aan ontmoeting, (informeel) overleg, werken en ontspanning in lounges en gaming zones.