Fotograaf: Evenbeeld

ARC20: Villa WE, Beerse - Archiles architecten

We onderzochten de kwaliteiten van de oude villa en de specificaties om het gebouw aan de huidige normen en wensen te laten voldoen. Functionaliteit, duurzaamheid, samenhang en haalbaarheid werden hiervoor in kaart gebracht. Dit alles leidde tot het basisprincipe voor de nieuwe woning: een huis als paviljoen in een groene omgeving, eentje dat ongestoord opgaat in het bosrijke kader.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Privé

  • Ontwerpbureau

    Archiles Architecten

  • Projectarchitect(en)

    Lore Maes

  • Plaats

    Geel

  • Adviseur constructie

    Forté studiebureau stabiliteit (Geel)

  • Aannemer

    Swinnen (Balen) Beneens (Olen) Belcotec (Geel) Driesen (Rijkevorsel) Painted Creations (Meerhout)

  • Interieurarchitect

    Archiles Architecten

  • Landschapsarchitect

    Joost Volgaeren (Geel)

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    405

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    343