foto: Rob van Esch

ARC20: Café Restaurant Soesterdal, Soesterberg - VOCUS Architecten

Toelichting VOCUS Architecten - Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café-restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over de voormalige vliegbasis. Windgesteldheid, zon-oriëntatie en materiaalkeuze waren bepalend en gericht op het realiseren van comfort en energiebesparing en een gezond gebouw.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    SEMS groep, 's-Graveland

  • Ontwerpbureau

    VOCUS Architecten

  • Projectarchitect(en)

    Michael Noordam

  • Medewerkers

    Thijs Schokkenbroek, Ron brink, Frank Verzijden

  • Samenwerkende architect

    -

  • Oplevering

    maart 2020

  • Programma

    660 m2 restaurant

  • Plaats

    Soesterberg

  • Adviseur constructie

    van Dijke, Alphen a/d Rijn

  • Adviseur installaties

    Nijeboer Hage, Assen

  • Adviseur akoestiek

    -

  • Adviseur bouwfysica

    -

  • Adviseur brandveiligheid

    Huls Adviseurs, Zwolle

  • Aannemer

    Van de Kolk, Garderen

  • Interieurarchitect

    BY-M, Huizen

  • Landschapsarchitect

    Gemeente Soest

  • Beeldend kunstenaar

    -

  • Stedenbouwkundige

    -

  • Bouwmanagement

    -

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    660

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    550

  • Bruto inhoud (m3)

    2750

  • Netto inhoud (m3)

    2150

  • Voorlopig ontwerp

    oktober 2017

  • Definitief ontwerp

    december 2017

  • Aanvang bouw

    mei 2019

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    -

  • Bouwsom exclusief installaties (€)

    -