Het belang van duurzaam design voor buiten: ook in 'donkere' dagen

Het belang van duurzaam design voor buiten: ook in 'donkere' dagen

Of het nu een tuin, balkon of een terras is, van een kantoor, museum, universiteit, ziekenhuis, hotel of restaurant. Een buitenruimte moet waarde toevoegen. Zeker ook in deze 'donkere' dagen. Creativiteit en functionaliteit moeten er hand in hand gaan. Voor meer ‘joie de vivre’ in de buitenruimte heeft het Franse Fermob een complete collectie meubelen.

‘You never get a second chance to make a good first impression’. Wat voor mensen geldt, geldt voor tuinen en terrassen evenzeer. De eerste indruk is belangrijk. En waar kijkt iemand naar bij het betreden van een terras? De schoonheid van het meubilair – de tafels, de stoelen, de kussens, de lampen, de parasols. Het maakt daarbij niet uit of dat nu een klant van een bedrijf is, een student van een universiteit, een bezoeker van een museum of een gast van een hotel of restaurant. Als ze mogen kiezen tussen een dertien-in-een-dozijn tafeltje en stoeltje én vrolijk gekleurd, exclusief designmeubilair, dan is die keuze snel gemaakt.

Maak positief gebruik van deze tijd

Ook nu alles tijdelijk stil ligt, is het belang van de buitenruimte nog steeds heel groot. Misschien juist nu. Het advies is dan ook om van deze tijd gebruikt te maken om te kijken hoe jij de waarde van jouw buitenruimte kunt vergroten, om straks als alles weer mag bezoekers naar je toe te trekken.

Exclusieve, frisse kleuren

De Franse specialist Fermob voegt ‘joie de vivre’, levensvreugde, toe aan elke buitenruimte. Dat doet het met name door creatief kleurgebruik bij de productie van het meubilair. De kleurenkaart van Fermob bevat maar liefst 24 exclusieve kleuren. Nieuw in 2020 zijn de zachte, lichte en frisse tinten Frosted Lemon, Ice Mint en Clay Grey. Naast deze bijzondere kleuren biedt Fermob fraai design. Daar dragen de in totaal 30 designers wel zorg voor. De ongeveer 200 meubelitems van hun hand zijn even innovatief als energiek. De buitenruimte krijgt daardoor de specifieke persoonlijkheid en identiteit van het kantoor of de horecagelegenheid, en de handtekening eronder is van Fermob.

Bestand tegen weersinvloeden

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar het klimaat in Nederland vereist veel meer dan zomaar wat fraai gekleurde, karakteristiek vormgegeven tuin- en terrasmeubels. Neem de oktobermaand. De ene dag kan het nazomer zijn: warm, zonnig, op en top buitenweer. Na een frisse, mistige nacht kunnen de volgende dag slagregens, hagel en wind het land teisteren. De dag erna kan het weer heerlijk warm zijn, of juist uiterst fris. De in de loop der jaren groeiende weersextremen in ons land vergen dan ook steeds meer van terrasconcepten. Tenzij je het als eigenaar niet vervelend vindt om dag in, dag uit met tafels en stoelen te sjouwen…

Het metalen buitenmeubilair is duurzaam in de meest letterlijke betekenis”

De meubelen van Fermob hebben als prettige eigenschap dat ze hoofdzakelijk zijn gemaakt van staal of aluminium. Dit maakt ze ‘immuun’ voor welke weersinvloed dan ook, je kunt ze continu buiten laten staan. Het metalen buitenmeubilair is dus duurzaam in de meest letterlijke betekenis: ze zijn bedoeld voor de lange duur, gaan jarenlang mee. Niet onbelangrijk, de kleur blijft daarbij behouden dankzij een speciale UV-poedercoating.

Respect voor natuur, milieu en klimaat als kernwaarde

Ook aan andere vormen van duurzaamheid is gedacht. Niet om even mee te liften op een trend, maar veel fundamenteler: uit principe, als visie. Respect voor natuur, milieu en klimaat is echt een kernwaarde van Fermob. Daarbij wordt de daad bij het woord gevoegd. Niet alleen maken ze gebruik van milieuvriendelijke verfsoorten, maar ook zijn de meubelen gemaakt van gerecycled (en recyclebaar) materiaal. Omdat staal en aluminium de ruwe basismaterialen zijn, kan een stoel of tafel in theorie oneindig worden hergebruikt. Met nadruk in theorie, want in de praktijk sieren ze talloze jaren lang elke tuin en elk terras.

Comfortabel

De stoel mag nog zo’n mooie pasteltint hebben, nog zo duurzaam zijn geproduceerd en nog zo wind- en zonbestendig zijn, rustig erin neervlijen kan pas echt als je er geen rugklachten of houten billen aan overhoudt. Ofwel, een comfortabele stoel is een groot goed. Gelukkig staat Fermob erom bekend dat het functionaliteit en creativiteit hand in hand laat gaan. Zo is niet alleen die eerste indruk in orde, maar zijn alle daaropvolgende indrukken dat ook. Kortom, joie de vivre in optima forma.

Luxembourg

Toen de Franse koningin Maria de Medici in het begin van de 17de eeuw het Parijse stadspark Jardin du Luxembourg liet aanleggen, had ze niet kunnen bevroeden dat het beroemde park eeuwen nadien ontwerpers zou inspireren. Fermob heeft bijvoorbeeld ontwerper Frédéric Sofia in de arm genomen om de klassieke stoelen na te bootsen die sinds 1923 rond de vijver van het Jardin de Luxembourg staan. Dit heeft geleid tot de eigentijdse, hoogwaardige Luxembourg-collectie van Fermob.

Dit artikel is gesponsord door Fermob.