Bij nadering van voren verandert de kapel van karakter: het robuuste volume verandert in een slanke toren. De entree kan worden afgesloten door middel van een driehoekige deur die draait om een scharnier die vanuit de grond komt - Beeld Walter Maier

Bruder-Klaus-kapel in Wachendorf (D) door Peter Zumthor

Door Sander Woertman - In het glooiende Eifellandschap ontwierp de Zwitserse architect Peter Zumthor een kapel ter ere van de vijftiende-eeuwse heilige Bruder Klaus. Ondanks zijn ongewone architectuur sluit de kapel aan bij zijn omgeving. De ervaring van de geëxtrudeerde vijfhoekige plattegrond wordt voorbij de driehoekige entree volledig omgekeerd. Harde hoeken maken plaats voor een vloeiende ruimte waar licht en geluid worden geabsorbeerd door de textuur van de wanden en de bezoeker zichzelf kan horen denken en bidden,

Projectgegevens

    • Plaats

      Wachendorf