CUBE, oostgevel. Foto: Sebastian van Damme

ARC18: CUBE Onderwijs en zelfstudiecentrum Tilburg - KAAN Architecten

CUBE toont een Onderwijs en Zelfstudiecentrum dat vierkant van opzet is en betrekkelijk laag. Het past goed tussen de bomen en bij de andere gebouwen en gaat op in het landschap. Met veel daglicht en doorzichten vloeien gebouw en omgeving in elkaar over. De beslotenheid van de studieruimten is die van een open plek in het bos.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Tilburg University

  • Ontwerpbureau

    KAAN Architecten, Rotterdam

  • Projectarchitect(en)

    Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio

  • Medewerkers

    Allard Assies, Dennis Bruijn, Timo Cardol, Sebastian van Damme, Michael Geensen, Alejandro Gonzáles Pérez, Marlon Jonkers, Rense Kerkvliet, Martina Margini, Kevin Park, Roland Reemaa, Maria Stamati, Yiannis Tsoskounoglou, Noëmi Vos, Yang Zhang

  • Oplevering

    April 2018

  • Programma

    auditorium, collegezalen, onderwijs ruimten, vergader ruimtes, cafeteria, examenruimtes, studieplein, computer ruimtes

  • Plaats

    Tilburg

  • Adviseur constructie

    Pieters Bouwtechniek, Delft

  • Adviseur installaties

    J. van Toorenburg, Den Haag

  • Adviseur akoestiek

    Buro Bouwfysica, Capelle aan den IJssel

  • Adviseur bouwfysica

    Duurzaamheid: ABT

  • Adviseur brandveiligheid

    Buro Bouwfysica, Capelle aan den IJssel

  • Aannemer

    VORM Bouw

  • Interieurarchitect

    KAAN Architecten

  • Landschapsarchitect

    MTD Landschapsarchitecten, Den Bosch

  • Stedenbouwkundige

    KAAN Architecten

  • Bouwmanagement

    VORM Ontwikkeling

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    11.000

  • Aanvang bouw

    December 2016

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    18.300.000