woonstudio

ARC17 Interieur: woon- werkstudio - Studio Vennix

Herbestemming van een garage tot woon-werkstudio met optimale ruimtelijkheid en lichtval in centrum Den Bosch.

Vroeger stonden in dit magazijn eerst vrachtkoets en paarden gestald, daarna opgevolgd door de vrachtwagen. Nu is er een royale, loftachtige woon-werkstudio gemaakt, met een werkruimte achter de garagedeuren aan de straat. De voordeur vinden we in het steegje links op de L-vormige plattegrond.

Onderdelen van het programma zijn in ‘cabins’ aan het plafond gehangen. Zo krijgt daglicht vrij spel op de brede vloer van gevlinderde beton. Het witte blok herbergt de badkamer, de trap naar de slaapzolder (de voormalige hooizolder) en een keuken-nis. In de lichthof stijgt een stalen trap minimalistisch naar bad- en slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft ‘frans balkon’ aan het steegje. Hier is de nieuwe buitengevel in heel donker bruinzwart staal mooi in contrast met de middeleeuwse bakstenen onderbouw.

Onder de hoofdslaapkamer is met cm’s gepuzzeld: de nieuwbouw blijft zowel binnen de bestemmingsplanhoogte, voldoet aan het bouwbesluit én verstoort geen archeologische waarden. Het ruimtelijk concept is hoogwaardig afgewerkt en ingericht.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Familie Damen, 's-Hertogenbosch

  • Ontwerpbureau

    Studio Vennix

  • Projectarchitect(en)

    Susanne Kleinjan en Thomas Kemme Architecten

  • Oplevering

    05-2017

  • Programma

    woon en werkstudio

  • Plaats

    's-Hertogenbosch

  • Aannemer

    Huijgens Bouw, 's-Hertogenbosch

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    175

  • Voorlopig ontwerp

    11-2015

  • Definitief ontwerp

    06-2016

  • Aanvang bouw

    09-2016