ARC17: van Wijck - Concept Cloudt

Van Wijck is een nieuw dagrestaurant bij het station in Maastricht met de focus op ontbijt, koffie en lunch. Voormalig warenhuis Maussen, een rijksmonument (1932) is getransformeerd naar 15 appartementen en daghoreca in de winkelgalerij. Het interieur van de daghoreca is gebaseerd op een kruising tussen het voormalige warenhuis, met toonbanken en natuurlijke materialen, en een Italiaanse espressobar.

Een klassiek, tijdloos interieur met veel natuurlijke materialen en aandacht voor detail. Al het eten is ambachtelijk, zelf gemaakt of uit de streek en vooral vers!

Het interieur is volledig maatwerk. De walnoothouten bar met marmeren blad nodigt je uit om snel een espresso te drinken, of een koffie mee te nemen leidt je de zaak in waar je op je gemak kunt zitten aan zelfgemaakte eiken tafels. De grote glazen puien bieden je zicht op de winkelstraat, maar andersom werken de grote puien uitnodiging, laagdrempelig.

foto: Stefan Sanders

Het losse meubilair is voor een groot gedeelte afkomstig van een lokale meubelfabriek, in samenwerking met Kiwi interieur design. Hetgeen dat het afmaakt is het grafische ontwerp, dit is al in een vroeg stadium meegenomen, waardoor we samen een visuele identiteit van ‘van Wijck’ hebben kunnen neerzetten van het interieur tot aan de stickers op de koffie.

“Wat mijn concept anders gaat maken? Het klinkt misschien afgezaagd maar het zit hem in goede, verse producten, perfect knapperig brood… een lekker croissantje met zelfgemaakte chocolade vlokken, streekproducten als heerlijke jams uit het Heuvelland. Eigenlijk wat ik jarenlang gekookt heb, vertaald naar pure en eerlijke lunchgerechten en patisserie. En betaalbaar!” - Jaap van Wijck

foto: Stefan Sanders