Voor de nieuwe inrichting van het hoofdkantoor van coöperatie VGZ hebben we een werkomgeving gecreëerd waarin 3 overkoepelende basisbehoeften van mensen verwerkt zijn. Ten eerste moet het een functioneel goede werkomgeving zijn. Aspecten die daaronder vallen zijn bijvoorbeeld ergonomie, klimaat, licht en akoestiek. Ten tweede is er gekeken naar de sociale aspecten van een werkomgeving. Hierbij zijn kennis delen, transparantie, samenwerken en flexibiliteit voorbeelden van sociale aspecten die meegenomen zijn in het ontwerp (bekend onder de noemer van Het Nieuwe Werken).
Het laatste onderdeel, de emotionele aspecten, maakt dit totale ontwerp uniek. Vanuit dit aspect is er rekening gehouden met empathie, betekenisgeving, beleving, story telling en zelfontplooiing. Om die reden is er voor het nieuwe kantoorgedeelte van VGZ niet alleen een inrichting ontworpen, maar tevens een inhoudelijk programmavoorstel opgezet die door de tijd heen verder ontwikkeld zal worden en waarmee VGZ haar missie ‘samen voor zinnige zorg’ nog beter kan nastreven.
Het programma bestaat uit 3 onderdelen waarin we de medewerkers van VGZ inspireren, informeren en activeren. In onze optiek is een universiteitscampus er door de eeuwen heen in geslaagd om deze aspecten te verenigen, daarom hebben we de kwaliteiten van deze omgeving vertaald naar een kantoorcampus als werkomgeving.