Het fenomeen van de ‘Tent-room', zoals die vroeger te vinden was in oude landhuizen, was een belangrijke drijfveer voor deze transformatie. De blauwe tent-kamer van Karl Friedrich Schinkel in Potsdam dient als het meest iconische voorbeeld. Het concept van Monadnock gaat uit van een licht- en haptisch decor, een zachte illusie die alle utilitaire elementen camoufleert.
Samenhang
Het idee van een tent-kamer komt tot uitdrukking in een enorm en licht textiel-plafond. Het kantoor is weliswaar verdeeld in vier grote kamers met verschillende afmetingen, maar dit grootse gebaar bindt ze allemaal tezamen. Verdeeld in een elegante piramides, vergroot het plafond de hoogtewerking. Hiermee worden alle installaties afgedekt, ventilatie en verlichting, tegelijkertijd wordt het daglicht egaal over de werkplekken verdeeld.
Innovatief plafond
De ruimtelijke samenhang van het kantoor wordt ondersteund door transparante en lichte glaswanden, waardoor constant visueel contact mogelijk blijft. Het meubilair is op maat gemaakt en wordt voortgezet door alle kamers, tezamen met de kleurenpalet. Het innovatieve plafond is geproduceerd met standaard ventilatiedoek dat normaal wordt gebruikt voor ventilatiekanalen. Hierdoor verloopt alle luchtcirculatie direct door het textiel, zonder roosters.
De akoestiek van het kantoor wordt geregeld door het plafond en de met vilt bedekte kasten. De hoogte van de kasten geeft voldoende dekking voor een privé-gesprek in zittende positie, terwijl men staand direct deel uitmaakt van de grote collectieve ruimte.