nieuws

Congres: De gemeentelijke energietransitie

Techniek

Op 16 april organiseert Omgevingsweb in samenwerking met ODE Windnieuws een congres over de gemeentelijke energietransitie. Bij deze grote opgave is de gemeente een belangrijke sleutelspeler en werkt hiervoor met andere gemeenten en met alle betrokkenen samen in Regionale Energie Strategieën.

Congres: De gemeentelijke energietransitie

De energietransitie moet de komende jaren concreet vorm krijgen. Voor gemeenten brengt dat allerlei dilemma’s met zich mee. Over burgerparticipatie, verdeling van de kosten, gasloos (ver)bouwen, en meer. Tijdens dit congres op 16 april worden handvatten gegeven om de energietransitie daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Sprekers zijn onder andere Maarten Hajer, faculteitshoogleraar Urban Futures aan de UU en Dirk Sijmons, landschapsarchitect.

Meer informatie

Reageer op dit artikel