nieuws

Nieuw plan: ‘De Kuip renoveren en uitgraven beter voor iedereen’

Techniek

Nieuw plan: ‘De Kuip renoveren en uitgraven beter voor iedereen’

De botsing tussen Feyenoord en gemeente Rotterdam over de stadionplannen geeft voeding aan plannen om de oude Kuip tóch op te lappen. Een kersvers renovatieconcept krikt de capaciteit op naar 60.000 bezoekers én lost de verkeersproblemen op. En dat voor €165 miljoen.

Er is weer een nieuw plan voor De Kuip van Feyenoord. De oude Kuip is de parel in het plan ‘Hart van Zuid, Parel voor de Stad’. Die krijgt een inbedding in een ‘Oester’. Op dit tweelaagse gebouw rondom het stadion is een multifunctioneel plein voorzien, het ‘Plaza’.

“Dit plan biedt ruimte aan 12.000  parkeerplaatsen én zorgt voor constructieve versterking voor de bestaande Kuip – een rollator voor het oude mannetje”, vertelt bedenker Joop Mommers enthousiast. “We lossen in één keer alle problemen van het gebied op.”

Mommers noemt zichzelf: ‘conceptontwikkelaar, visionair en uitvinder’ en bedacht al in 2005 met Bouwhaven Consultants een nieuwbouwplan in de Maas.  Nu komt hij een dag na de demonstratie voor behoud van de oude Kuip – in het water gevallen door uitvallen van de stadionverlichting – met een nieuw plan. Het voorziet in verlaging van de grasmat met 5 tot 6 meter en verwijdering van de grachten, waardoor dichtbij het veld plek ontstaat voor tribunes met duizenden nieuwe sta/zitplaatsen en tachtig nieuwe business-seats. Grond en gras worden aan de Feyenoord-fans verkocht.

Lees meer op Cobouw.nl

Lees meer over De Kuip

 

 

Reageer op dit artikel