nieuws

Nominaties ARC18 Detail Award bekend

Techniek

Nominaties ARC18 Detail Award bekend
Nominaties ARC18 Detail Award

Happel Cornelisse Verhoeven, HILBERINKBOSCH architecten en RinkTilanus zijn genomineerd voor de ARC18 Detail Award met respectievelijk Cadix in Antwerpen, Levensstrijdweg 1 in Zierikzee en Zestien Eiken Schuur in Berlicum. Dat heeft de jury, onder leiding van Jacq. de Brouwer, bekend gemaakt.

De drie nominaties zijn geselecteerd uit 48 inzendingen. Uit deze inzendingen heeft de jury eerst een longlist samengesteld, waar vervolgens de drie genomineerde projecten uit zijn geselecteerd. Op 22 november maakt de jury de winnaar bekend tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC18 Awards in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Cadix Antwerpen door Happel Cornelisse Verhoeven

De Cadix-wijk in Antwerpen wordt langzaam getransformeerd van een voormalige havenbuurt naar een nieuwe stadswijk. Te midden van deze heterogene buurt heeft Happel Cornelisse Verhoeven een hoek- en poortgebouw ontworpen. Binnen de context van de sociale huisvesting is een hoog-kwalitatieve detaillering bereikt.

beeld Karin Borghouts

Zestien Eiken Schuur door HILBERINKBOSCH architecten

Met de Zestien Eiken Schuur heeft HILBERINKBOSCH architecten een hedendaagse schuur gerealiseerd, die geinspireerd is op de lokale boerderijtraditie. Het gebruikte eikenhout komt van het eigen erf (zeven bomen) en het onderliggende landgoed (negen stammen). De onvoorspelbaarheid van het materiaal en de inbreng van de bouwers hebben grotendeels het uiterlijk van de schuur bepaald.

beeld René de Wit

Levensstrijdweg 1 door RinkTilanus

Ten zuiden van Zierikzee heeft RinkTilanus het regiokantoor van Natuurmonumenten gerealiseerd. Het nieuwe gebouw beoogt een natuurlijk object te worden in zijn omgeving: een ziltwatermoeras van slikken en schorren. De architectonische vorm van het regiokantoor stimuleert in zijn eenvoud begroeing en korstmossen aangezien het geen schuin dak, nok of goot heeft.

beeld Matthijs Labadie

Jury

De jury van de ARC18 Detail Award bestaat uit voorzitter Jacq. de Brouwer van Bedaux de Brouwer, Albert Herder van Studioninedots, George Henkens van Aronsohn raadgevende ingenieurs, Hans de Wilde van D.W. Investments en secretaris Marieke Giele van de Architect.

De ARC18 Detail Award is een initiatief van KUBUS en de Architect.

Bekijk de genomineerde projecten

Reageer op dit artikel