nieuws

Ga mee op projectbezoek naar hotel QO Amsterdam met Paul de Ruiter en Robert Mulder

Techniek

Op dinsdag 15 mei organiseert de redactie van de Architect een projectbezoek aan het QO Amsterdam. Samen met Paul de Ruiter en Robert Mulder verdiepen we ons in de innovatieve gevel van dit duurzame hotel.

Ga mee op projectbezoek naar hotel QO Amsterdam met Paul de Ruiter en Robert Mulder
QO Amsterdam, beeld Ronald Tilleman

Het QO Amsterdam bevindt zich in het Amstelkwartier, een gebied dat op dit moment volop in ontwikkeling is. In opdracht van Amstelside BV ontwierpen architecten Paul de Ruiter en Robert Mulder een innovatief hotel waar duurzaamheid voorop staat. Daarmee is het QO Amsterdam een van de eerste LEED platinum gecertificeerde hotels in Europa.

Kameleon en kringlopen

De 288 hotelkamers gedragen zich allemaal als een kameleon. Wanneer de gasten de kamer verlaten, sluit de gevel zich als een cocon om alle warmte binnen te houden. Dit levert niet alleen een duurzaam gebouw, maar ook een spannend gevelbeeld op.

Naast de innovatieve gevel zochten de architecten naar manieren om minder restproducten over te houden. Zowel tijdens de bouw als tijdens het gebruik zijn de verschillende kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen zo veel mogelijk gesloten.

Op het dak van het QO Amsterdam is een kas gevestigd waar met een aquaponics systeem planten en vissen worden gekweekt. De keuken van het hotel verwerkt deze vervolgens in het menu.

Projectbezoek

Op dinsdag 15 mei organiseert de redactie van de Architect een projectbezoek aan het QO Amsterdam.

Het projectbezoek bestaat uit presentaties door opdrachtgever Xander Bueno de Mesquita en architecten Paul de Ruiter en Robert Mulder. Vervolgens leiden zij ons rond door het hotel en sluiten we de middag af met een gemeenschappelijke borrel.

Wil je mee met dit projectbezoek naar het QO Amsterdam? Meld je dan nu aan.

Reageer op dit artikel