nieuws

Reynaers Projectprijs gaat naar BILT

Techniek

Met slechts twee procent meer stemmen won BILT in Utrecht de Reynaers Projectprijs. Deze modelwoning, een ontwerp van het team van BILT, werd gerealiseerd door Huijberts gevelbouw. De duurzame en modulaire woning kreeg 19,5 procent van alle door het publiek uitgebrachte stemmen.

Reynaers Projectprijs gaat naar BILT
In 2017 is BILT van BILT Holding i.s.m. SLuijmer Architectuur de winnaar van de Reynaers Projectprijs.

In slechts twee maanden tijd werd begin 2017 op het Kubuseiland in Leidsche Rijn Utrecht de modelwoning gerealiseerd. De woning kan eenvoudig meegroeien en -krimpen met de wensen van de bewoners. De toegepaste onderdelen worden geprefabriceerd en op de bouwplaats geassembleerd. Het huis is onderhoudsvrij en levert energie.

Architect Hans Sluimer is initiatiefnemer van het innovatieve bouwsysteem, dat hij samen met een team van ingenieurs en leveranciers ontwikkelde. In 2016 werd hiervoor het bedrijf BILT opgericht, dat niet alleen huizen ontwerpt, maar ook ontwikkelt en verkoopt. Het team bestaat uit Max Brobbel (architect), Bart de Haan (bouwkundige), Coen Koop (sales, PR en marketing) en Twan Remmits (constructeur en BIM-modelleur).

Vakjury

De jury was direct gecharmeerd van de bijzondere compositie, uitgekiende detaillering en maatschappelijke relevantie van dit bouwconcept. BILT laat zien dat met de ontwikkelde bouwcomponenten, ook architectonisch een goed niveau is te behalen. ‘’Stapelen met standaard elementen kan wel degelijk architectuur en een bijzondere ruimtelijke beleving opleveren. Dat blijkt uit de modelwoning met het bouwsysteem BILT. Gesloten elementen bekleed met hout worden afgewisseld met grote, transparante vlakken met aluminium puien die deels ook te openen zijn. Alle betrokken partijen binnen BILT hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een circulair, energieneutraal en lichtgewicht woningconcept dat direct kan inspelen op trends als tiny housing, kangoeroewoningen en off-the-grid living.’’

De BILT wint Reynaers Projectprijs 2018

Projectprijs

BILT werd samen met negen andere projecten door de vakjury genomineerd voor de 20e editie van de Reynaers Projectprijs. Uit de tien genomineerden kon het publiek online haar favoriete top drie samenstellen. Van de bijna 12.700 uitgebrachte stemmen was ruim 19,5 % voor BILT, gevolgd door Villa Amsterdam en Villa X op respectievelijk de tweede en derde plaats.

BILT wint Reynaers Projectprijs 2018

Binnenkort vindt de prijsuitreiking plaats. De winnende architect en gevelbouwer ontvangen ieder 2.500,00 euro. In overleg mag de winnaar datzelfde bedrag doneren aan een goed architectuur doel. Zo wordt passie voor architectuur ingezet voor een maatschappelijk doel.

Meer resultaten voor BILT

Reageer op dit artikel