nieuws

Video: Mjøstårnet door Voll Arkitekter

Techniek

In Noorwegen wordt gebouwd aan de Mjøstårnet, een 80 meter hoge houten woontoren van 18 verdiepingen met appartementen, een binnenzwembad, hotel, kantoren, restaurants en commerciële ruimtes. Het ontwerp is van Voll Arkitekter. In een serie van vijf video’s, waarvan de eerste twee klaar zijn, wordt het verloop en de motivatie voor de bouw uitgelegd.

Video: Mjøstårnet door Voll Arkitekter
Impressie: Voll Arkitekter

De Mjøstårnet, genoemd naar Mjøsa, het nabijgelegen grootste meer van Noorwegen, ligt in Brumunddal, ruim een een uur rijden van Oslo. Het hout voor de constructie en het gebied met het binnenzwembad komt uit de Sparrenbossen uit de omgeving en wordt geleverd door Moelven, een lokale industriegroep die ook verantwoordelijk is voor de bouw.

Het ontwerp van Voll Arkitekter  moet in december 2018 klaar zijn.

Reageer op dit artikel