nieuws

Akkoord duurzamer gebruik natuurlijke hulpbronnen

Techniek

Foreco heeft samen met meer dan 50 andere Nederlandse bedrijven en platform BEE het Business Akkoord Natuurlijk Kapitaal getekend. Hierin is overeengekomen de voorraad natuurlijke hulpbronnen zoals planten, dieren, water, bodem en mineralen duurzamer te gebruiken.

Akkoord duurzamer gebruik natuurlijke hulpbronnen

Samen leveren de natuurlijke hulpbronnen, ons Natuurlijk Kapitaal, bij aan goederen en diensten die de basis vormen voor onze economie en ons welzijn. Gebruik hiervan is pas duurzaam als de natuur in al haar verscheidenheid (de biodiversiteit) niet verder wordt aangetast, maar de kans krijgt zich te herstellen. Foreco bijvoorbeeld gebruikt daarom alleen hout uit duurzaam beheerde bossen met een fsc of pefc certifaat. Hierin wordt voor elke gekapte boom een nieuwe bij geplant. Zo blijft de voorraad in stand en niet verder aangetast.

Akkoord duurzamer gebruik natuurlijk kapitaal/hulpbronnen 

Platform

Het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen Economie zet zich in voor behoud en herstel van biodiversiteit en ecosystemen als voorwaarde voor een sterke economie en een gezonde leefomgeving. Het platform is een initiatief van ondernemersorganisatie VNO-NCW en natuurorganisatie IUCN NL. Natural Captains is het versnellingstraject van Platform BEE waarbinnen een groeiende groep bedrijven werkt aan concrete cases op het gebied van natuurlijk kapitaal.

 Lees meer over het akkoord

Reageer op dit artikel