nieuws

Doe mee aan de Dutch Construction Hackathon!

Techniek

Startups in de bouw opgelet! Zin om met je bedrijf in wording en opdrachtgevers in de bouw aan tafel te zitten om actuele maatschappelijke vraagstukken op te pakken? Tijdens Startupfest Europe verbindt de Dutch Construction Hackaton partijen met elkaar om tot een innovatieve oplossing te komen voor belangrijke kwesties die binnen het ruimtelijke domein vallen.

Doe mee aan de Dutch Construction Hackathon!

De Dutch Construction Hackathon (DCH) is een gateway to business voor startups die hun product of dienst positioneren als de oplossing voor maatschappelijke uitdagingen. Uitdagingen als waterveiligheid, hoe leven we langer gezond en zelfstandig en hoe gaan we om met grote leegstand? Onder leiding van Startupbouw krijgen beginnende bedrijven de kans om zich vast te bijten in deze vraagstukken en een passende oplossing te vinden.

Complexe vraagstukken oplossen

Tijdens Startupfest Europe brengen opdrachtgevers complexe vraagstukken in waar een standaard oplossing als het bouwen van een gebouw of weg niet voldoet. Op verschillende locaties in Nederland gaan startups aan de slag om deze vraagstukken op te lossen. De startups met de beste oplossingen krijgen de kans deze met hun nieuwe klant te realiseren.Voor startups biedt DCH de de kans om een toonaangevend project te scoren bij aansprekende opdrachtgevers, samenwerking aan te gaan met andere innovatieve startups en zichtbaar te zijn in de (inter)nationale pers onder de vlag van StartupFest Europe.

Van duurzaam beton tot herbestemmingsplan

Op dit moment zijn door opdrachtgevers tien maatschappelijke uitdagingen ingebracht waar je als startup je tanden in kunt zetten. Deelnemende opdrachtgevers zijn: Provincie Overijssel, gemeente Oss, Rabobank Oss, gemeente Rotterdam, Brabantse gemeenten, Rabobank, Hoogheemraadschap Delfland, gemeente Vlaardingen en Provincie Noord Brabant, Waterschap Aa en Maas, Riwa, Brabant Zorg en Waterland. Alle uitdagingen zijn te vinden op de site van de DCH. Gevraagd worden onder andere een herbestemmingsplan voor een kerk in Broekhoven, een tijdelijke waterkering, duurzaam asfalt, een oplossing voor agrarische leegstand en een businessplan voor Aquadock in Rotterdam. Aanmelden voor DCH kan via hun site.

Reageer op dit artikel