nieuws

Nieuwe productiesite voor Fresh-Care

Techniek

In opdracht van Fresh-Care Convenience, onderdeel van Staay Food Group, start Heembouw binnenkort met de realisatie van een groentensnijderij en productiesite voor kant-en-klaar maaltijden op de Poort van Dronten van 21.000 m2. Het ontwerp is van Habeon Architecten. De oplevering wordt verwacht in juni 2017.

Fresh-Care Convenience is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare eenheden. De huidige locatie in Dronten biedt niet voldoende ruimte om de toenemende orderstroom uit met name Duitsland aan te kunnen. Daarom wordt op de Poort van Dronten een nieuwe productiesite gerealiseerd. Deze convenience fabriek omvat high- care en low-care ruimten, in totaal bijna 21.000 m2, met een verdiepingsvloer van 3.800 m2, 900 m2 installatieruimte, 1.300 m2 kantoor en 189 m2 shipping-office.

 

Habeon Architecten maakte het ontwerp in nauwe samenwerking met strategische partner Samen Advies & Engineering. Colt klimaattechniek is verantwoordelijk voor de luchtbehandelingsinstallatie. Boag advies en management treedt op als adviseur en directievoerder.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel