nieuws

Zumtobel start LICHTFORUM Amsterdam

Techniek

Om nieuwe innovatieve business modellen op het gebied van verlichting en digitale technologie te ontwikkelen, vestigt het Oostenrijkse verlichtingsbedrijf Zumtobel Group zich per direct in ons land. Rogier van der Heide, die benoemd is tot chef marketing en design bij het bedrijf, zegt dat nog voor januari voorbij is het nieuwe LICHTFORUM in hartje Amsterdam zal worden geopend.

Zumtobel start LICHTFORUM Amsterdam

Het Lichtforum is ontworpen als een open huis, waar kennisdeling en samenwerking tussen nationale en internationale architecten, verlichtingsontwerpers, technologie-experts en onderzoekspartners kunnen plaatsvinden. Op de bovenste verdieping van het UP Building van zal ook een showroom komen van de drie merken binnen de Zumtobel Group: Zumtobel, Thorn en Tridonic.

Programma

Volgens CEO Ulrich Schumacher zal het Lichtforum het hele jaar door evenementen programmeren rondom de thema’s licht en technologie, architectuur en stedebouw. Daarnaast zal er in het LightLAB worden gewerkt aan innovaties door hun eigen mensen, aangevuld met partners van universiteiten en technologiebedrijven. Het merk Thorn zal een conceptontwikkelteam er huisvesten en in mei wil Zumtobel Group een internationaal team van 25 man in dienst hebben.

 

Volgens Rogier van der Heide, coördinator van het Lichtforum, is het in het tijdperk van ledtechnologie “harder nodig dan ooit om nieuwe ontwikkelingen te bestuderen, of dat nu nieuwe materialen, softwareoplossingen of communicatieapparatuur zijn. We zullen ook speciale, op consumenten gerichte lichtprojecten realiseren in Amsterdam om te kijken wat nieuwe business modellen kunnen zijn.”

 

 Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel