nieuws

Nominaties New Material Award

Techniek

De New Material Award wordt op donderdag 20 november uitgereikt aan een van de zestien genomineerden in onderstaand overzicht. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van 15.000 euro voor een eindproduct en de New Material Fellow, voor een uitgewerkt idee waaraan verder onderzoek gedaan wordt.

Uit de 82 inzendingen selecteerde een commissie van deskundigen zestien ideeën en ontwerpen waarin nieuw duurzaam materiaal of vernieuwend materiaalgebruik wordt gepresenteerd.

Genomineerd zijn: 

Het 3D Print Canal House,  DUS architects
– De Zandbank, Atelier NL
– Ivorisch, Nina van den Broek
– Protective Underwear, Julia Veldhuijzen van Zanten
– CaCO3 Stoneware, Laura Lynn Jansen en Tomas Vailly
– B.B. Platform, Borre Akkersdijk
– Graphlight van Niels Datema
– Pendant Lights, Milo Dopi
– Coleoptera, Aagje Hoekstra
– Invert Footwear, Elisa Joolen
– Blue Sky Project, Chris Kabel
– Mycelium Project, Studio Eric Klarenbeek
– Black Gold, Quintus Kropholler
– Aera Fabrica, Roos Meerman
– de Inktkwekerij, Ingrid Nijhoff
– No-ink, Tjeerd Veenhoven

Tentoonstelling

Alle genomineerde ontwerpen worden van 20 november 2014 tot en met 4 januari 2015 geëxposeerd in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Voorafgaand aan de expositie kiest een vakjury de twee winnende inzendingen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de opening van de tentoonstelling, op donderdag 20 november 2014 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

De New Material Award, een initiatief van Stichting DOEN, het Materiaalfonds en Het Nieuwe Instituut kent twee prijzen. Een geldbedrag van € 15.000 voor het beste eindproduct. De winnaar van de New Material Fellow wordt door Het Nieuwe Instituut gedurende een periode van maximaal zes maanden ondersteund om zijn of haar idee verder uit te werken en onderzoek te doen naar een nieuw materiaal of innovatieve toepassing hiervan.

Reageer op dit artikel