nieuws

Winnaars Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

Techniek

De winnaars van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn bekend. De jury koos deze uit de 37 inzendingen die ingediend waren door in totaal 206 organisaties in zes categorieën.

Winnaars Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

 

 

 

De winnaars:

Categorie 1 – Duurzaamste samenwerking op lokaal niveau
Gemeente Haarlemmermeer en duurzame partners. Doorslaggevende factoren volgens de jury zijn de aantoonbare resultaten die zijn geboekt op het gebied van duurzaam bouwen en de financiële zelfstandigheid op dit gebied.’

Categorie 2 – Duurzaamste Samenwerking op regionaal niveau
Regionaal Convenant Duurzaam Bouwen Noordoost Brabant. “De langdurige kwaliteit van de samenwerking en het betrekken van de eindgebruiker”, waren volgens de jury bepalend voor de uitslag. “Een voorbeeld voor hoe andere omgevingsdiensten duurzaam bouwen kunnen stimuleren.”

Categorie 3 – Duurzaamste Woningcorporatie
de Alliantie. Uit het juryrapport: “Duurzaam bouwen, in de zin van energiebesparing, is goed ingebed in de organisatie. Goede ambities om veel woningen te verbeteren met E-Sequent en inzet van duurzaamheidsinstrumenten bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Ook waardeert de jury de goede samenwerking met partners voor het (energetisch) verbeteren van de woningen.”

Categorie 4 – Duurzaamste Bouwpartij
Nieuwenhuizen Daandels Bouw. Uit het juryrapport: “Duurzaamheid wordt meegenomen tijdens de ontwerpfase. Het bedrijf voelt zich ook verantwoordelijk voor de kwaliteit na oplevering van de woningen.”

Categorie 5 – Duurzaamste Gemeentelijk Vastgoed Organisatie
Gemeente Tilburg. De jury ziet deze Award als een oeuvreprijs, gericht op de prestaties van de afgelopen jaren en de bijdrage die Tilburg heeft geleverd aan de ontwikkeling van het duurzaam bouwen beleid in Nederland.

Categorie 6 – Duurzaamste Ketenintegratie
Groot Onderhoud 2.1. Uit het juryrapport: ‘De winnaar in deze categorie is een samenwerkingsverband tussen een zevental organisaties.Bundeling van kennis en kunde leidt tot goede kwaliteit en bewonerstevredenheid. De samenwerking heeft zich bewezen in een groot project in opdracht van Portaal.”  

 

Reageer op dit artikel