nieuws

Annemarie van Doorn nieuwe directeur van Dutch Green Building Council DGBC

Techniek

De nieuwe directeur van de Dutch Green Building Council, Annemarie van wil het begrip duurzaam bouwen nieuw leven inblazen. “We zijn vergeten waar we het voor doen”, vertelt ze aan Cobouw. Van Doorn (46) volgt vertrekkend directeur Stefan van Uffelen op. Van Doorn wil zich richten op woningbouw, en wil in discussie over de essentie van duurzaam bouwen. “Dat gaat nu te veel over geld en energiebesparing. Maar het gaat over veel meer. Over gezondheid, je prettig voelen in een gebouw, over comfort, licht, luchtkwaliteit en dat allemaal in een groene omgeving.”

Annemarie van Doorn nieuwe directeur van Dutch Green Building Council DGBC
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Annemarie van Doorn werkte jaren bij de ABN AMRO-bank, onder andere op de afdeling Corporate Sustainable Development. Daarna was zij initiator en directeur van de Green Business Club Nederland. Ook stond Van Doorn in 2008 aan de wieg van de Dutch Green Building Council waar ze als bestuurslid verantwoordelijk was voor positionering. Zo nam ze samen met medebestuurslid Anke van Hal het initiatief voor de  Dutch Green Building Week. Van Doorn is afgestudeerd als psycholoog.

 

De nieuwe directeur kijkt ernaar uit om vanaf komende maand te beginnen. Volgens Van Doorn heeft de Dutch Green Building Council een belangrijke taak in de sector, en een grote verantwoordelijkheid. “Wij moeten steeds weer laten zien wat de waarde is van duurzaamheid. Ik voel me uitgedaagd om samen met de participanten van de DGBC en het team de noodzaak van verduurzaming nog duidelijker te maken. Daarbij zullen we de komende tijd de focus leggen op thema’s als gezondheid en comfort.”

Keurmerken beheer

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een Nederlandse netwerkorganisatie die BREEAM-NL keurmerken beheert en ontwikkelt voor de beoordeling van Nederlandse gebouwen en gebieden op hun duurzaamheidprestaties. De stichting is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en telt inmiddels 380 participanten.

Bron: Cobouw.nl

Reageer op dit artikel