nieuws

Nominaties De Voorsprong bekend

Techniek

De nominaties voor prijsvraag voor woningbouwconcepten De Voorsprong zijn bekend. De kleine projecten Groene Vingers en Woodstacker kregen een Wildcard. Zij mogen zo meedingen naast de grote aannemers.

Nominaties De Voorsprong bekend

Groene Vingers is het concept van de jonge architect Joost van Ettekoven; WOODstacker stapelt hout.

Verder zijn genomineerd voor renovatie:

HuisvanU van Plegt-Vos en PlatformRenoveren van VolkerWessels.

En voor nieuwbouw:Huybreghts Systeembouw Blue Casco, SMART Collectie van BAM, De Bongerd van ERA Contour, PlatformBouwen van VolkerWessels en opnieuw HuisvanU.

De nominaties voor meest innovatieve opdrachtgever worden op 10 oktober bekend gemaakt. Prijzen worden uitgereikt tijdens nationale Manifestatie De Voorsprong, op 21 november.

Groeiende focus op consumentenwensen

De jury stelt: “Bouwpartijen zijn op creatieve wijze zoek naar tegemoetkoming aan consumentenwensen. Denk daarbij aan: kwaliteitsverhoging door een bouwproces op basis van een plug&play platformsysteem, productuitbreiding met woonsferen-aanbod, marktaansluiting vanuit toeleverancier door samenwerking met aannemingsbedrijf, vereenvoudiging van bediening door buitenshuisplaatsing installaties, extra aanbod door samengaan woning en eigen-voedsel-tuin, bewonersontzorging door korte renovatietijd van 5 dagen etc.

Grote behoefte aan renovatie-aanpakken

Op het vlak van renovatie zijn nog weinig partijen ingericht om op grote schaal en met hoge energieambities de bestaande voorraad betaalbaar aan het pakken. Gezien de groeiende vraag, is de verwachting dat het aantal volwaardige renovatieconcepten dat voldoet aan de hoge criteria van de prijsvraag, in snelle tijd zal stijgen.”  

 

Reageer op dit artikel