nieuws

Zelfherstellende materialen helpen bij duurzaam bouwen

Techniek

Hoe kunnen zelfherstellende materialen helpen om duurzaam te bouwen? Deze vraag staat centraal in de lezing van professor Erik Schlangen vandaag op Ecobouw.

Zelfherstellende materialen helpen bij duurzaam bouwen

De Delftse hoogleraar spreekt over de ontwikkeling en toepassing van zelfherstellende materialen in de bouw. Inspiraties komen voort uit de natuur en het gebruik van simpele concepten. Hoe werken ze, wat doen ze en wat levert het op?

Schlangen is initiator van Bacterie-beton, waarin bacteriën worden gebruikt om scheuren in beton te laten verdwijnen. Hij is voorzitter van een internationale commissie voor zelfherstel in beton en heeft een zelfherstellend asfalt ontwikkeld dat reeds is toegepast op de A58. 

De lezing is van 13.30 – 14.00 uur live te volgen op Twitter, via @MaartjeHenket  of via @EcobouwNL 

Kijk voor al het nieuws op de themapagina Duurzaam bouwen, waar nieuws van Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect op te vinden is met het label ‘duurzaamheid’. Deze themapagina is ook te bereiken via www.ecobouw.net/content/nieuws

 

Reageer op dit artikel