nieuws

Winnaars Arnhemse Willem Diehlprijs 2013

Techniek

De restauratie en herbestemming van de voormalige Centrale ULO Nr.8 aan de Hesselbergerweg in Arnhem tot wooncomplex, is door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Willem Diehlprijs 2013. Het ontwerp voor het ‘Paleis op de Heuvel’ is afkomstig van Braaksma & Roos Architecten en is gerealiseerd samen met Hendriksen Bouw en Ontwikkeling.

Winnaars Arnhemse Willem Diehlprijs 2013

 

Volgens de jury “hebben Braaksma & Roos en Hendriksen Bouw met het Paleis op de Heuvel  een uitzonderlijke prestatie geleverd. De nieuwe functie en combinatie met nieuwbouw gaan buitengewoon goed samen met de kernkwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw”.

Veel lof had de jury ook voor Hoogte Twee Architecten, die met de Coehoornkazerne ‘de aanzet tot een nieuwe ethiek van restaureren en renoveren’ geven. Het complex is met beperkte middelen opgeknapt en heeft een totaal andere functie gekregen. Uit het juryrapport “Hoogte Twee Architecten heeft door ingenieuze keuzes en met minimale middelen een nieuwe standaard gezet: herbestemmen in crisistijd doe je zo”.

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar de restauratie en renovatie van de Koepelkerk op het Jansplein in Arnhem door Van de Looi en Jacobs Architecten. Rond de duizend mensen hadden hiervoor hun stem uitgebracht.

Willem Diehlprijs

De Willem Diehlprijs, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste restauratie- of renovatieproject in Arnhem, is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voor deze vierde editie konden restauratie- of renovatieprojecten genomineerd worden die tussen januari 2011 en juni 2013 zijn opgeleverd. De overige genomineerden waren School III (Nexit Architecten in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem), het T-Huis (K3 Architectuur in opdracht van Vivare) en de Doorstroomvoorziening (Opzoom Architecten in opdracht van de Gemeente Arnhem en Iris Zorg).

Reageer op dit artikel