nieuws

BREEAM-NL voor Dummies op Ecobouw

Techniek

Ingenieur Paul Zonneveld en vastgoedspecialist Edwin van Eeckhoven geven vandaag, morgen en donderdag op het kennisevenement Ecobouw de minicursus ‘Breeam-NL voor Dummies’. Wie niet weet wat het certificaat precies inhoudt en of hij ‘Breeam-specialist’ wil worden, kan in de Jaarbeurs Utrecht terecht voor advies van de twee experts. Zonneveld neemt de honneurs waar de eerste twee dagen, Edwin van Eeckhoven doet dat op 19 september.

 Paul Zonneveld kende als Breeam Assessor achttien certificaten toegekend en 25 assessments in uitvoering. Het gaat daarbij om uiteenlopende projecten. Zonneveld werd als directeur van een kleine woningstichting als eerste Nederlandse corporatie lid van FSC Nederland, hanteerde prestatiecontracten voor het onderhoud, paste zonneboilers toe op sociale woningbouw en bood houtskeletbouw woningen aan in de verhuur. Hij behoort bij de eerste lichting assessoren die door de DGBC zijn opgeleid. Zijn bedrijf Duurzaamheidscoach heeft een licentie van de BRE en de DGBC. Zelf is hij gecertificeerd voor de schema’s Nieuwbouw, Datacenters, In Use en International.

Directeur Edwin van Eeckhoven van C2N Bouwmanagement heeft veel ervaring met duurzaamheid in de vastgoedsector. Hij is gespecialiseerd in Breeam en vanuit zijn werkervaring doorgegroeid naar duurzaamheidsadviseur. In 2004 is hij C2N gestart dat zich sinds 2007 volledig richt op duurzaamheid. Het bureau heeft de ambitie om de vastgoedsector structureel te verduurzamen. Edwin bezit diverse Breeam-licenties en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van een Breeam label voor bestaand logistiek en industrieel vastgoed.

Kijk voor al het nieuws op de themapagina Duurzaam bouwen, waar nieuws van Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect op te vinden is met het label ‘duurzaamheid’. Deze themapagina is ook te bereiken via www.ecobouw.net/content/nieuws

Reageer op dit artikel