nieuws

Drijvende villa van gerecycled rivierafval

Techniek

Het is een mooie gedachte om plastic afval uit rivieren en vervuilde kustgebieden te recyclen voor de bouw van een drijvende villa. De innovatie biedt uitkomst bij twee vraagstukken, de plastic vervuiling en een woning voor het toenemende wateroppervlak en de bestendigheid tegen overstromingen.

Drijvende villa van gerecycled rivierafval

Het idee is afkomstig van WHIM Architecture dat samen met een maritiem architect en een bouwkundig ingenieur aan dit project werkt. De villa wordt het prototype voor het bouwen met plastic afval uit rivieren en vervuilde kustgebieden. Het constructie principe is gebaseerd op jachtbouw in composiet, een innovatie voor drijvend bouwen.

Het concept komt voort uit het concept ‘Recycled Island’ waarin de plastic vervuiling in de Stille Oceaan wordt hergebruikt voor de bouw van een drijvende stad. Tot nu toe ontbreekt een goede techniek om het drijvende plastic te scheiden, wordt nu gemikt op de vervuilde kustgebieden en de vervuilde rivieren.

In de tweede helft van 2013 wil WHIM starten met praktisch materiaalonderzoek naar de toepassing van gerecycled plastic als bouwmateriaal voor drijvende woningen. Momenteel wordt gezocht naar samenwerking met universiteiten en bedrijven om hun (financieel) te ondersteunen.  

Reageer op dit artikel