nieuws

Uitslag Architectuur Prijs Nijmegen 2013

Techniek

De Architectuurprijs Nijmegen 2013 is dit jaar toegekend aan het project De Castellatoren van Ludo Grooteman van dok architecten. De prijs werd aan de vooravond van de Dag van de Architectuur, vrijdag 21 juni, uitgereikt aan architect en opdrachtgever Woningbouwvereniging Talis.

Uitslag Architectuur Prijs Nijmegen 2013
Nederland 6 maart 2013 ,project te nijmegen, wonen castellatoren nijmegen foto: arjen schmitz

 

 

 

Uit het juryrapport “een zorgvuldig door Ludo Grooteman vormgeven, gedetailleerd en uitgevoerd woon/werkgebouw dat in architectonisch opzicht een voorbeeldfunctie heeft. De toren die zich in een complexe stedebouwkundige situatie bevindt op het voormalige Dobbelmanterrein is sterk integraal vormgegeven en een echte eyecatcher.”

Tweede prijzen

Twee projecten kregen een tweede prijs. Het betreft twee projecten van particuliere opdrachtgevers die op eigen wijze invulling geven aan het ontwerpen in de ‘nieuwe’ tijd, het bedrijfsgebouw van Synthon; het laboratorium FTOL aan de Microweg 22 van Broekbakema en de landschuur van boer Koekoek in de Ooijpolder van architect Wim Kol. Het project Verbouw woonhuis Twaalf Apostelenweg 3 Nijmegen van Van de Looi en Jacobs Architecten ontving een eervolle vermelding. De publieksprijs ging naar Hart van Hatert van 24H-architecture.

Architectuurprijs Nijmegen

De Architectuurprijs Nijmegen wordt tweejaarlijks door het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) in opdracht van de gemeente Nijmegen georganiseerd. Uit de 50 ingezonden projecten die in 2011 en 2012 zijn opgeleverd en ingezonden selecteerde de jury een eerste prijswinnaar, twee tweede prijswinnaars en een eervolle vermelding. Daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt. 

Reageer op dit artikel