nieuws

Oproep: Nog vier dagen voor het Bijenpaleis

Techniek

ORGA architect heeft nog vier dagen om de crowdfunding voor bijenpaleis BEEing Green voor 100% rond te krijgen. Alleen dan mogen Renee Petiet en Daan Bruggink het ecologische paleis in Amsterdam Westerpark realiseren (de vergunning is er al). Ze zitten op 79%.

Oproep: Nog vier dagen voor het Bijenpaleis

ORGA architect heeft een architectonisch bijenpaleis ontworpen dat volledig is gericht op het versterken van de bij. Dit is nodig omdat er wereldwijd een enorme bijensterfte plaatsvindt. Nederland heeft de hoogste wintersterfte van Europa.

De Gemeente Amsterdam heeft een plek ter beschikking gesteld en vergund in het Westerpark. Het geld wordt via Crowdfunding bij elkaar gespaard.

Versterken van de bij

Het bijenpaleis is ingericht op het versterken van de bij. De honing mogen ze zelf houden. In het plan worden imkers er biodynamisch opgeleid, krijgen scholen lespakketten aangeboden en worden er bijvriendelijke zaadzakjes uitgedeeld.

Bij het paleis kunnen kinderen en volwassenen de bij leren kennen. Ze zullen zien dat ze communiceren met dansjes en hoe ze zwaar beladen met stuifmeel de kast binnen zweven. Er wordt informatie gegeven over wat wel en niet goed voor ze is. De gemeente krijgt advies over een bijvriendelijk groenbeleid. Die zal anders gaan zaaien, maaien en spuiten.

Het bijenpaleis wordt gekocht door de crowd en geschonken aan I Love Beeing. Alle crowdfunders worden uitgenodigd op de opening van het bijenpaleis in het Westerpark.

Meedoen

Reageer op dit artikel