nieuws

Passiefhuis Award 2012 voor Woonbeheer Borne

Techniek

Woningcorporatie Woonbeheer Borne heeft de Passiefhuis Award 2012 gekregen voor zes nieuwbouw eengezinswoningen in de Welemanstraat te Borne. Het rijtje sluit qua stijl en uitstraling aan bij het karakter van de jarenvijftigwijk.

Passiefhuis Award 2012 voor Woonbeheer Borne

De woningen zijn zongericht en luchtdicht gebouwd en uitgerust met diverse energiebesparende voorzieningen, waaronder gebalanceerde ventilatie met warmterugwinning en een zonneboiler voor warm water. De wanden, vloeren en daken zijn geïsoleerd. De woningen zijn verder voorzien van kunststof kozijnen in combinatie met triple glas. Beltman Architecten uit Enschede tekende voor het ontwerp; aannemer Oude Lenferink Bouw uit Hardenberg voor de uitvoering.

Samen ontdekken

“Zonder uitspattingen en met gedegen vakmanschap is hier een project gerealiseerd dat uitstekend past in een mooi samenwerkingsproject op weg naar extreem lage energiegebruiken met vergroting van wooncomfort”, aldus de jury. Woonbeheer Borne werkt namelijk met zeven andere Twentse corporaties samen in de vereniging WoON (Wonen Oost-Nederland). Deze corporaties willen voor 1 maart 2015 minstens vijftig eengezinswoningen bouwen volgens de passiefhuisnorm, om zo gezamenlijk kennis en ervaring met deze bouwwijze op te doen.

Reageer op dit artikel