nieuws

Architecten Rhijnspoorgebouw bekend

Techniek

De ontwerpopdracht voor het nieuwe Rhijnspoorgebouw voor het domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam is toegekend aan de Architekten Cie. & Powerhouse Company i.s.m. Marc Koehler Architects. Het gebouw komt op de hoek van de Amstelcampus (hoek Wibautstraat/Mauritskade).

Architecten Rhijnspoorgebouw bekend

 

 

Drie belangrijke uitgangspunten moeten een integraal geheel opleveren. Dit zijn volgens de HvA kennisoverdracht en uitwisseling door ontmoeting, de behoefte aan een heldere massastructuur met respect voor de omliggende monumentale gebouwen en de integratie en optimalisatie van vorm en functie met behulp van duurzame technieken.

Een centraal gelegen atrium vormt volgens de Architekten Cie., Powerhouse Company en Marc Koehler Architects het hart van het concept. Vanuit de gemeenschappelijke begane grond is in dit atrium elke afdeling van het domein Techniek zichtbaar. Rondom deze centrale ontmoetingsruimte voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en innovatie is het gebouw georganiseerd.

 Rhijnspoorgebouw Amsterdam 

De ontwerpers: “Twee gebouwvolumes vormen samen de ruimte voor dit atrium. Eén volume vormt een helder markeringspunt in de stedebouwkundige hoofdstructuur, het andere volume vleit zich naar de route aan de singel. De basis van deze beide bouwdelen bestaat uit eenvoudige, gestandaardiseerde geprefabriceerde casco’s op een grid van 14,4 x 10,8 meter.”

 

Reageer op dit artikel