nieuws

Amsterdamse grachten worden groen

Techniek

Volgend jaar bestaan de Amsterdamse grachten 400 jaar. Om ze ook de komende eeuwen te behouden, is woensdag een plan getekend om de grachtengordel te ‘verduurzamen’. Monumentale panden gaan bij voorbeeld op den duur over op duurzame elektriciteit en warmte.

Amsterdamse grachten worden groen

 

Wubbo Ockels is initiatiefnemer van het project De Groene Grachten. De ex-astronaut en natuurkundige wil laten zien dat zelfs oude grachtenpanden efficiënter met energie kunnen omgaan. Volgens hem kan dat zonder het aangezicht en de historische waarde van de panden aan te tasten.

Ockels ondertekende woensdag een overeenkomst met Stadsherstel Amsterdam, dat zich inzet voor het behoud van monumentaal en beeldbepalend gebouwd erfgoed.

ANP

 

Reageer op dit artikel