nieuws

Mushroom Wall wint Appetizing Architecture

Techniek

De Stuurlui stedenbouw enJacques Abelman van bureau groundcondition hebben de prijsvraag Appetizing Architecture gewonnen. In hun ontwerp MushroomWall wordt koffiedik (een afvalprodukt) gebruikt om paddestoelen te kweken in de stegen van Amsterdam.

Mushroom Wall wint Appetizing Architecture

 

MushroomWall is een verticaal systeem van buizen aan de muren van smalle stadse stegen waaruit paddestoelen groeien. Dankzij een redelijk constant, koel en vochtig klimaat zonder direct zonlicht, zijn de stadsstegen bij uitstek geschikt voor het telen van diverse soorten paddestoelen.

Het systeem wordt geadopteerd en onderhouden door een restaurant naast de steeg. Hier wordt koffiedik verzameld; het koffiedik in de buizen is de voedingsbodem voor de paddestoelen. De paddestoelen worden vervolgens geoogst door de kok en bereidt en geserveerd in het restaurant.

Reageer op dit artikel