nieuws

Agendatip: Tentoonstelling De Etende Mens

Techniek

Premsela, het Nederlands Instituut voor Design en Mode, presenteert van 30 juni tot en met 30 september De Etende Mens, een tentoonstelling over design en voedsel in het Designhuis te Eindhoven. De expositie toont werk van ontwerpers die nadenken over de link tussen vormgeving, ons eten en waar het vandaan komt.

Agendatip: Tentoonstelling De Etende Mens

 

Curator Marije Vogelzang laat projecten zien die de complexe band aankaarten die de mens met voedsel heeft en maakt bezoekers bewust van hoe ons voedsel wordt geproduceerd.

Design van voedsel

Weinig mensen zijn zich ervan bewust welk verschil ontwerpers kunnen maken in onze eetervaring en welke rol zij kunnen spelen bij het inrichten van de voedselketen en het inzichtelijk maken van voedselvraagstukken. De tentoonstelling toont projecten die de breedte van het voedselontwerp laten zien. Het is een multidisciplinaire selectie van design tot kunst.

  Stummerer – Hablesreiter Koeb

Praktisch

Naast de tentoonstelling organiseert Premsela een programma met films, debatten, workshops en eten voor zowel kinderen als volwassenen. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Food Film Festival, dat de liefde voor eten combineert met serieuze vragen over de toekomst van ons voedsel. De opening van De Etende Mens vindt plaats op vrijdag 29 juni.

Reageer op dit artikel