artikel

Dekton® Slim: dunner, lichter en multi-inzetbaar

Techniek

Dekton® Slim: dunner, lichter en multi-inzetbaar
De Hot.Stone infra-convector bij Masterly – The Dutch in Milano tijdens de Salone del Mobile 2019

Partnerartikel – Cosentino Group presenteert Dekton® Slim: een vernieuwende kijk op het ultracompacte Dekton® materiaal met een nieuwe dikte van slechts 4 millimeter (mm).

Slim is een compleet nieuwe revolutie op het gebied van oppervlakken voor architectuur en bouwprojecten. Het combineert de uitzonderlijke technische en mechanische eigenschappen waar Dekton® bekend om staat met een nieuw formaat dat veel dunner en lichter is, en makkelijker kan worden geïnstalleerd. Dankzij het dunne ontwerp (4 mm) en het lage gewicht (10 kg/m2) is Dekton® Slim de ideale optie voor projecten die vragen om hoogwaardige en lichte materialen en het perfecte materiaal voor het bekleden van bijzondere toepassingen, meubilair, deuren, grote panelen en nog veel meer.

De productie van Slim vindt plaats door middel van een geavanceerd ultra-compactieproces, dat het Dekton® materiaal extreem bestendig maakt tegen krassen, vlekken, grote temperatuursveranderingen en Uv-stralen. Daarbij is het materiaal verkrijgbaar in groot formaat (3200 x 1440 mm), perfect voor doorlopende toepassingen.

Een handdoek-/ badkamerwarmtescherm met Dekton uit de Hot.Stone infra-convector collectie.

De verwarming van de toekomst met Dekton® Slim

Een unieke toepassing van Dekton® Slim was te zien tijdens Salone del Mobile 2019. Hier presenteerde interieurarchitect Karel Bodegom van Bas van Pelt Binnenhuisarchitectuur bij Masterly – the Dutch in Milano, de Hot.Stone infra-convector in zijn expositie Feel the Light.

De Hot.Stone infra-convector van Bodegom heeft als warmtebron infrarood licht dat zich laat vangen in Dekton® Slim. De infra-convectoren stralen comfortabele warmte uit die ontstaat uit infrarood dat zich bevindt in het onzichtbare spectrum van het licht.

De infra-convectoren zijn technisch tot stand gekomen in samenwerking met de Pillen Group en bestaan uit drie ontwerpen. Twee conceptmodellen als solostand – een handdoek-/ badkamer warmtescherm en een vrijstaand horizontaal element – dat als vrij plaatsbare extra verwarming kan worden ingezet en een vaste wandconvector voor ruimtelijke verwarming.

De wandconvector is met 8mm Dekton® ontwikkeld tot productiemodel werkend in een range van 38 tot 70 graden met een verbruik van 400 watt. Met het oog op bewust gebruik van energie is het stroomverbruik vanzelfsprekend laag. De modellen zijn slank, hebben een hoog rendement en stralen comfortabele warmte uit. De convectoren zijn direct te plaatsen, te integreren in bestaande situaties, ter vervanging, of als aanvulling op bestaande verwarmingssystemen.

Dit artikel is gesponsord door Cosentino

 

Reageer op dit artikel