artikel

De kunst van het ‘verhullen’

Techniek

De kunst van het ‘verhullen’
Osiris Hertman ziet binnendeuren als extra sieraad voor het interieur

Partnerartikel – Het recent geopende ‘Osiris Showhuis’ toont waartoe de architecten, interior- en productdesigners van de Osiris Hertman Studio in staat zijn. “De invisible neo scharnieren en het pivotica pro systeem van argenta passen perfect in die setting, want verborgen technieken zorgen voor rust in het interieur,” vertelt bezieler Osiris Hertman zelf.

“Al was dit niet de eerste keer dat we de argenta invisible en pivotica scharnieren integreerden in een interieur van onze hand”, licht Osiris Hertman toe. De bezieler van de naar hem genoemde Studio verwijst naar z’n lange ervaring in de productie van binnendeuren. “Daarvoor nemen we de betere interieurbouwers in de arm. Zij zijn het die mij op de hoogte brachten van de argenta systemen en ik was er meteen voor gewonnen.”

Design dat niet afleidt

Osiris Hertman: “15 jaar geleden deed de woonkeuken zijn intrede. En intussen wijkt de badkamer steeds vaker voor een heuse ‘wellness beleving’. De bovenverdieping van ons showhuis heb ik dan ook zo opgevat: als een plek in huis om te ontspannen. Dat de gang ernaartoe dezelfde sfeer ademt, vond ik dan wel essentieel. De lengte en de consequente aankleding in hout maken trouwens dat die wel een entree van een tempel lijkt, waarin alles is weggewerkt, tot de scharnieren van de binnendeuren toe. Bezoekers vinden het waanzinnig dat hier zo tot in de details te werk is gegaan. Al vind ik het zelf nu eenmaal essentieel om design zo te produceren dat het niet afleidt, dat het voor rust in het interieur zorgt. En daar dragen verborgen technieken als deze absoluut aan bij.”

    

De invisible neo scharnieren en het pivotica pro systeem van argenta dragen bij aan de rust in het interieur. Foto’s: Michael van Oosten.

Extra sieraad

Ook het argenta pivotica pro systeem in het showhuis is volgens Hertman een dankbaar geschenk voor architecten om – naast vloer en plafond – ook wanden te laten doorlopen. Zeker als die net zo luxueus zijn afgewerkt. “Wist je trouwens dat heel wat architecten hun ontwerpen uittekenen met de deuren dicht? En dat terwijl mensen hun deuren 90 procent van de tijd gewoon open laten? Het wijst nog maar eens op het belang van een mooie integratie van binnendeuren. Een ruimte heeft op zich al een bepaalde schoonheid, waarom zou je die deuren dan niet als een extra sieraad zien.”

Trendkleuren

Waar argenta volgens Hertman heel sterk in is, is dat het de interieurtrends op de voet volgt. Waar vroeger rvs of chroom de norm was voor deurbeslag, is nu steeds meer vraag naar kleuren als mat zwart en brons. Met een geborstelde look krijgen die nóg meer uitstraling. “Tegelijk denken ze ook mee met de interieurarchitect,” aldus Hertman. “Ze snappen de kunst van het ‘verhullen’. Zo is er dankzij de juiste afdekkapjes nergens op de scharnieren een schroef te zien. Nog eens: het zit ‘m in de details, maar alles samen draagt dat wel bij tot een uiterst verfijnd resultaat.”

Dit artikel is gesponsord door Argenta

logo argenta

 

 

 

Reageer op dit artikel