artikel

Bijzondere gevelbekleding geeft Kap West allure

Techniek

Bijzondere gevelbekleding geeft Kap West allure

Partnerartikel – Het nieuwe kantoorgebouw Kap West belooft een opvallende verschijning te worden in het Am Hirshgarten-district van München. De afwerking van de gevel met Cosentino’s ultracompacte oppervlak Dekton® zorgt voor een stedelijk, ultramodern en verfijnd aanzien van het gebouw.

Een toekomstbestendige gevel Kap West is vanuit elke hoek een blikvanger. Voor de gevelbekleding werd gekozen voor het materiaal Dekton® van Cosentino in de kleur Keon, met een betonlook afwerking. Naast de uitstraling waren de technische eigenschappen van de gevelelementen doorslaggevend in dit project.

Cosentino Kap West Munchen

Het nieuwe kantoorgebouw Kap West wordt de blikvanger van het Am Hirshgarten-district van München.

Hoofdarchitect Walter Schelle van HPP Architekten GmbH: “De basisvereisten voor een duurzame gevel waren een schokbestendig oppervlak dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden met een hoge mechanische weerstand. Dekton® voldoet aan al deze eisen en is daarom het ideale materiaal voor Kap West.” Tijdens de productie worden de platen ultracompact gemaakt, dit zorgt niet alleen voor een hoge kleurstabiliteit, maar maakt het materiaal ook uv-, vorst- en dooibestendig en biedt bescherming tegen insijpelend water. Schelle: “Ook de kras- en vlekbestendigheid is een belangrijk pluspunt. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van graffiti, wat bij Dekton® eenvoudig schoon te maken is.” Dekton® is CE-gecertificeerd voor buitengevels en heeft de maximale brandwerendheidsklasse die van toepassing is op de gevelconstructie van hoogbouw.

Cosentino Kap West Munchen

Het vliesgevelsysteem bestaat uit 220 millimeter dikke structurele componenten met horizontale en verticale pilasterstrips. De Dekton®-panelen worden bevestigd door middel van verborgen aluminiumankers.

Moderne tegels met een modulair concept

Fassadentechnik Scharl uit in Ehingen/ Donau creëert de structuur van de gebouwschil. Hierbij gebruiken ze een vliesgevelsysteem bestaande uit 220 millimeter dikke structurele componenten met horizontale en verticale pilasterstrips. De Dekton®-panelen worden aan de structurele componenten bevestigd door Bijzondere gevelbekleding geeft Kap West allure Het nieuwe kantoorgebouw Kap West belooft een opvallende verschijning te worden in het Am Hirshgarten-district van München. De afwerking van de gevel met Cosentino’s ultracompacte oppervlak Dekton® zorgt voor een stedelijk, ultramodern en verfijnd aanzien van het gebouw. middel van verborgen aluminiumankers. De oppervlakken worden vooraf geproduceerd en als op maat gemaakte gevelmodules (+/- 0,5 millimeter) bestaande uit de panelen inclusief kozijnen met ventilatie-­elementen op de bouwplaats afgeleverd. De gevels worden vervolgens in korte tijd opgebouwd, waardoor de strakke deadlines kunnen worden gehaald. Dankzij de hoge materiaaldichtheid is Dekton® slechts 12 millimeter dik en relatief licht vergeleken met dikker natuurlijk en gegoten steen; dit geeft de gevel een verfrissend ‘luchtig’ uiterlijk.

Kap West Munchen Cosentino

Een blik op de toekomst

Kap West bestaat uit een noordelijk gebouw van 15 verdiepingen en een zuidelijke gebouw van 17 verdiepingen. Het vloeroppervlak van 670 tot 2100 vierkante meter is flexibel in te delen. Dankzij de innovatieve bouwwijze en de expertise van Cosentino kan het volledige geveloppervlak van meer dan 12.600 vierkante meter op tijd worden geïnstalleerd. Naar verwachting zal het gebouw eind 2019 worden opgeleverd.

Ga naar de website van Dekton® by Cosentino voor meer informatie

Reageer op dit artikel