artikel

Dri-Design: onderhoudsarm en rijk aan variatie

Techniek

Dri-Design: onderhoudsarm en rijk aan variatie

Sandwichpanelen zijn een bekend gevelmateriaal voor utiliteitsgebouwen. Het imago van zilvergrijs en saai is echter al lang achterhaald. Moderne sandwichpanelen zijn er in allerlei vormen, kleuren en afmetingen. Zelfs 3D vormen en kleurverloop zijn mogelijk.

Wie de mogelijkheden van sandwichpanelen echter nog niet genoeg vindt, kan ook kiezen voor de montage van het gevelsysteem Dri-Design op een gevel van QuadCore Karrier sandwichpanelen. Deze laatstgenoemde is een sandwichpaneel dat speciaal is bedoeld als rechtstreekse drager voor gevelbekleding. Met een lambda-waarde van 0,018 W/mK biedt het Karrier sandwichpaneel een hoge isolatiewaarde en een grote luchtdichtheid. De snelle en betrouwbare montage van een gevel met sandwichpanelen blijft met dit systeem volledig intact. En ook het onderhoudsarme gevelsysteem Dri-Design is ontwikkeld voor een eenvoudige en snelle montage met eindeloze ontwerpmogelijkheden. 

Bekijk hoe Dri-Design cassettes worden geproduceerd. 

Variatie in 3D

Dri-Design maakt mogelijk wat sandwichpanelen van zichzelf niet kunnen, namelijk 3D vormen en patronen. Er zijn vier basismogelijkheden. Dri-Design Flat is een vlak vormgegeven cassette voor een moderne egale look. Dri-Design Tapered zijn cassettes die kunnen worden voorzien van een hellend front in iedere gewenste richting. Variatie met diepte en schuinte is mogelijk. Dri-Design Shadow bestaat uit cassettes met variërende diepten. Dri-Design Perforated maakt het mogelijk ieder gewenst digitaal beeld vorm te geven in een geperforeerde gevelwand. De afbeeldingen worden met geavanceerde computertechniek omgezet in een perforatiepatroon.

De verschillende varianten van het systeem zijn ook eenvoudig met elkaar te combineren, doordat ze een gelijke onderlinge aansluiting kennen. De cassettes van Dri-Design zijn verkrijgbaar in aluminium met hoogwaardige duurzame polyester poedercoating in allerlei kleuren, maar er zijn ook cassettes met geanodiseerd aluminium, cortenstaal-look, zink of koper of roestvast staal. Daarmee zijn de mogelijkheden in materiaalkeuze dus vrijwel onbeperkt.
Download hier de Dri-Design productbrochure.

Eenvoudige montage

Met het Dri-Design cassettesysteem zijn gevels eenvoudiger en twee keer sneller te installeren dan het geval is bij vergelijkbare systemen. Montage vindt alleen plaats aan de bovenzijde van de cassettes. De cassettes worden sluitend aan elkaar gekoppeld, zonder afdichtmiddelen, pakkingen of butyltape. Een geïntegreerd gootsysteem zorgt ervoor dat het regen- en condenswater wordt afgevoerd binnen de geventileerde gevel, zodat geen lekstrepen ontstaan. Het is zelfs mogelijk om dit regenwater vervolgens op te vangen voor hergebruik, wat heel goed past binnen een BREEAM-certificering van een gebouw. Dri-Design is overigens een circulair bouwproduct dat geschikt is voor hoogwaardig hergebruik.

Bekijk hoe Dri-Design snel en eenvoudig kan worden gemonteerd.

Vervanging

Door de wijze van montage zijn de elementen van Dri Design eventueel ook te vervangen als er in de toekomst een nieuwe look and feel nodig is. Ook voor renovatie is het interessant. Het gevelsysteem is namelijk niet alleen op QuadCore Karrier panelen te monteren maar ook op bestaande gevels. Gebouwen krijgen daardoor een totaal nieuw uiterlijk en zouden door middel van renovatie of transformatie van de sloophamer kunnen worden gered.

Dri-Design op een QuadCore Karrier achterconstructie

Benieuwd naar wat Kingspan Geïsoleerde Panelen voor uw project kan betekenen?

Kingspan sandwichpanelen

Met dak- en gevelproducten van Kingspan bouw je snel, luchtdicht en brandveilig

Over Kingspan Geïsoleerde Panelen
Als fabrikant van geavanceerde oplossingen voor de complete gebouwschil kent Kingspan als geen ander de steeds hoger wordende eisen wat betreft energiezuinigheid, brandveiligheid, duurzaamheid, gezondheid en uitstraling. Het uitgebreide assortiment omvat sandwichpanelen voor hellende daken en platte daken, wandpanelen en design gevelsystemen gecombineerd met slimme verlichtingssystemen, geïntegreerde zonnepanelen en oplossingen voor staalconstructies.
Reageer op dit artikel