artikel

Energiezuinig ontwerp van je woning laten maken

Techniek

Energiezuinig ontwerp van je woning laten maken

Breng je binnenkort een bezoek aan een architect, om een ontwerp te laten maken van een nieuwe woning? Houd in dat geval rekening met de duurzaamheid van het pand! Des te duurzamer een pand is, des te lager zal je energieverbruik op jaarbasis ook zijn. Bij duurzame oplossingen voor een nieuw te bouwen pand kun je denken aan het gebruik van HR+-isolatieglas, het gebruik van vloerisolatie, het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van je nieuwe woning, enzovoorts. Wist je dat er tegenwoordig moderne thuisbatterijen zijn? Deze batterijen kunnen in je woning worden gemonteerd en zorgen vervolgens voor het opslaan van groene energie. Zo hoef je de opgewekte energie niet direct te verbruiken!

Goedkope energieleverancier vinden voor je woning

Niet alleen met duurzame maatregelen kun je besparen op de energiekosten. Ook is het verstandig om voor het betrekken van de woning op zoek te gaan naar een goedkope energieleverancier. Vergelijk je energie met een van de handige vergelijkingstools op internet! Met deze vergelijkingstools zie je al snel bij welke leverancier je profiteert van een gunstig tarief voor stroom en gas. Overigens worden steeds minder woningen van een gasaansluiting voorzien. De Nederlandse overheid wil het aantal gasaansluitingen de komende jaren sterk terugdringen. Onder meer door de belasting op het verbruik van gas te verhogen.

Lequal Easyswitch

Zonnepanelen gebruiken om groene energie op te wekken

Eerder werd al beschreven dat het gebruik van zonnepanelen een van de mogelijkheden is, om te besparen op de energiekosten in je nieuwe woning. Bij het vergelijken van energieleveranciers kun je hier rekening mee houden! Kijk bijvoorbeeld hoe energieleveranciers de aan het stroomnet verkochte groene stroom verrekenen op je energierekening. Vaak wordt dit van de totaal verbruikte energie afgetrokken aan het eind van het jaar. In de zomer zal je meer groene stroom opwekken dan je verbruikt in huis.

Lequal Easyswitch

Reageer op dit artikel