artikel

Zwart spreekt boekdelen

Techniek

In mei 2015 begon Bureau d’Architecture Christophe Sechehaye met het transformeren van twee bestaande panden tot een gebouw met twee appartementen en kantoorruimte voor een architectenbureau. Het doel was een gebouw creëren dat op vriendelijke wijze de aandacht van passanten trekt en de mensen in het gebouw een uitzicht over de buurt in vogelperspectief geeft.

Zwart spreekt boekdelen

Het ontstane gebouw gaat op in de architectuur eromheen, maar onderscheidt zich nog altijd op unieke en interessante wijze. De eerste twee lagen bevatten de appartementen en delen van het kantoor. De basisvorm van het gebouw is een weerspiegeling van andere gebouwen in de omgeving. Vanuit het dak duikt echter een opvallend derde niveau op: een grote zwarte doos. Dit ongebruikelijke element bevat de vergaderruimte en biedt uitzicht over de buurt en het groen, en creëert tegelijkertijd een sterk ruimtelijk signaal. Een echo van deze grote constructie bovenop het gebouw is terug te vinden in een zwarte brievenbus bij de ingang.

“We wilden een bijzondere plek creëren om onze opdrachtgevers te ontvangen”, aldus architect Christophe Sechehaye. “Deze vergaderruimte staat voor ons centraal, zoals ook onze opdrachtgevers centraal staan.”

Infinity Black
LED-licht speelt 24 uur per dag over de met Trespa® beklede kantoordoos en brievenbus, benadrukt de diagonalen, brengt de twee gebouwen tot leven en creëert volume en beweging. “We hebben het uiterst matte Meteon® Lumen Diffuse voor de gevel geselecteerd omdat we de doos er echt wilden laten uitspringen en subtiel de aandacht wilden vangen van mensen die langs lopen. Als we een naam zouden moeten kiezen voor de kleur die we gebruikt hebben, zouden we daar een associatie met de diepe ruimte mee verbinden, waar het licht geabsorbeerd wordt. ‘Infinity Black’, bijvoorbeeld, of ‘Meteorite Black’.”

“Het gebouw is echt een afspiegeling van het type architectuur dat ons enthousiast maakt. Het Trespa®-product is specifiek ontworpen om het

zonlicht te weerkaatsen en tegelijkertijd wat licht te absorberen en de indruk van verschillende kleurvariaties te wekken. Naar onze mening voldoet dit product aan zijn beloften. Het aantrekkelijke matte oppervlak ervan levert een mooi diffuus, kalm oppervlak op dat met licht speelt.”

Bestel uw gratis stalen!
Met meer dan 55 jaar ervaring wordt Trespa internationaal erkend als een van de belangrijkste ontwikkelaars van hoogwaardige platen voor gevelbekleding. Innovatie zit in ons DNA.

Ervaar onze nieuw Trespa® Meteon® MetallicsLumen Metallics en Focus. Met deze nieuwste innovaties introduceert Trespa prikkelende nieuwe mogelijkheden om gebruik te maken van context, vorm, licht en kleur. Welke producten en combinaties zullen u inspireren en uw ideeën tot leven brengen?

 

Reageer op dit artikel