artikel

Verwol levert maatwerk Singer Laren

Techniek

Het Singer Theater in Laren is een spectaculair ontworpen en eigentijdse culturele pleisterplek waarin verschillende activiteiten samenkomen zoals beeldende kunst, muziek en theater. Bijna het hele project bestaat uit specials en maatwerk waar Verwol een grote bijdrage aan heeft geleverd.

Verwol levert maatwerk Singer Laren
Fotografie: Michael van Oosten

Tekst: Verwol Complete Interieur Realisatie

Het ontwerp van KRFT vervangt het oude theater uit de jaren ’50 en is onderdeel van Singer Laren, een cultureel ensemble van een museum, een beeldentuin en de oorspronkelijke villa uit 1911 van de familie Singer.

De theaterzaal is zo ontworpen dat er een intieme sfeer heerst. De gebogen en gewelfde kersenfineer plafonds en de ronde zaalwand van 12 meter hoog geven het interieur een stijlvolle en warme uitstraling. Voor de plafonds ontwikkelde Verwol een maatwerkoplossing die volledig 3D is gemodelleerd. Vervolgens is het in de fabriek verder voorbereid zodat het prefab naar de bouw kon.

Daarnaast realiseerde Verwol verschillende maatwerk onderdelen, zoals:

  • De ronde zaalwand van 12 meter hoog
  • De 4,5 meter hoge taatsdeuren
  • Eiken houten vloeren en houten traptreden
  • Strekmetalen binnen/buitenplafonds
  • De gebogen podiumrand en de podiumvloer
  • Metal-Studwanden tot 11 meter hoog
  • Strekmetaal wandafwerking

Meer over Singer Laren

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel