artikel

Zomerfoto: Toegangsbrug naar Cádiz

Techniek

Onze oproep voor vakantiefoto’s met het thema Infrastructuur leverde deze foto op. Robbert Bron legde de brug naar de Andalusische havenstad Cádiz op de gevoelige plaat vast.

Zomerfoto: Toegangsbrug naar Cádiz

Met een hoogste punt van 185 meter is het een van de hoogste bruggen ter wereld. Hij is langer en hoger dan de beroemde Golden Gate Bridge in San Francisco. In de volksmond wordt hij La Pepa (de Put) genoemd, maar officieel heet hij De Brug van de Grondwet van 1812, genoemd naar de plaats waar destijds de Spaanse grondwet werd ondertekend.

De ruim vijf kilometer lange brug naar de drukke havenstad Puerto Real is 36,8 meter breed met tweebaans autoverkeer en dubbele trambanen. De bouw heeft ruim een half miljard euro gekost, het dubbele van wat was begroot en het project heeft acht jaar geduurd, vijf jaar langer dan verwacht. Dat was grotendeels te wijten aan de economische crisis in Spanje.

Brug_Cadiz door Robbert Bron

Ook een mooie vakantiefoto? Deel het met de redactie via redactiedearchitect@vakmedianet.nl. Het kan tot 25 augustus.

Lees ook: Ga jij op vakantie? Deel je foto met ons

Reageer op dit artikel