artikel

Meebewegen met architectuur

Techniek

Bij St. Joris Keramische Industrie kijken we uit naar elke aanvraag die binnenkomt. Of het nu een schets is van een gebouw, of een wat onduidelijke foto van een kunstwerk: elk verzoek doet aanspraak op ons vakmanschap en de instrumenten die we hebben om unieke bakstenen te leveren voor vrijwel ieder project.

Meebewegen met architectuur
Voor dit project in het Scheepvaartkwartier in Amsterdam koos AWG Architecten uit Antwerpen geglazuurde strengpersstenen in combinatie met een zacht genuanceerde groene glazuur

“Aan trends doen we niet bij St. Joris Keramische Industrie. We hebben het liever over de vooruitziende blik van architecten die ervoor zorgt dat er golfbewegingen zijn in de aard van de producten die worden afgeleverd”, aldus Bas van der Venne, Commercieel Manager. De afgelopen zeven jaar merkt het familiebedrijf weer een opleving in de aanvraag voor exclusieve glazuren en stenen met een bijzonder patroon. “Bij ons gaan de harten dan sneller kloppen: met ruim negentig jaar ervaring zijn dit juist de projecten waar we de sterke kanten van het bedrijf kunnen laten zien”. Maatwerk, kwaliteit en een persoonlijk contact met architect en opdrachtgever om binnen het bouwbudget de juiste oplossing te vinden.

St Joris Chasse Breda Pireaus Partnersnieuws

Blauw geglazuurde handvormstenen voor 66 Parkvilla’s op het Chasséterrein in Breda. Ontwerp door Sambeek & Van Veen Architecten

Slechts twintig procent van de uitgeleverde producten zijn gerelateerd aan een vast assortiment, zoals de geglazuurde dorpels die het bedrijf levert. Tachtig procent van onze productie is gewijd aan op maat gemaakte en geleverde stenen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het geglazuurde product van St. Joris Keramische Industrie is van hoge kwaliteit door het zelf ontwikkelde éénbrandsprocédé, waarbij het glazuur én de steen gelijktijdig worden gebakken. Daarmee is de vorstbestendigheid gegarandeerd. Voor architecten die iets speciaals willen, staat het laboratorium in de steenfabriek ter beschikking: met honderden voorbeelden van combinaties van strengpers-, vormbak-, wasserstrich- en handvormstenen,  texturen en glazuren die het startpunt kunnen zijn van de zoektocht naar de optimale baksteen voor uw specifieke project.

Reageer op dit artikel