artikel

Glazen gevels collectiegebouw Rotterdam afkomstig van Sorba

Techniek

De glazen gevels van het nieuwe Collectiegebouw van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam wordt geleverd door Sorba Projects uit Winterswijk. Het Collectiegebouw, een ontwerp van MVRDV, krijgt een kenmerkende bollende, spiegelende 39 meter hoge gevel.

Glazen gevels collectiegebouw Rotterdam afkomstig van Sorba

Sorba levert ook de gevels van de dakopbouw, waar een groot terras met veel groen en een panoramisch uitzicht op de stad wordt ingericht. “De glaspanelen aan de buitengevel worden 3D vormgegeven”, zegt Eric Hogeboom van Sorba. “De panelen krommen dus zowel in de verticale als in de horizontale richting en zijn ook niet allemaal even sterk gekromd. Het gaat om 26 lagen van 64 panelen en dan moeten ze ook nog worden voorzien van een coating en gehard worden.”

Glazen panelen Collectiegebouw Museum van Boijmans worden geleverd door Sorba

Sorba leverde ook al de gevels en interieurs voor bekende gebouwen als het Eye-filmmuseum in Amsterdam, Beeld en Geluid in Hilversum en de luchthaven Schiphol. Een van de meest aansprekende projecten van het bedrijf was een enorme constructie van bladeren en wolken voor een kunstproject op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Reageer op dit artikel