nieuws

Video nominaties ARC19 Stedenbouw Award

Stedenbouw

Video nominaties ARC19 Stedenbouw Award
Belvedere Maastricht: (vlnr) Noorderbrug, Frontenpark en Sphinxkwartier 2019 (foto Aron Nijs)

Tijdens de ARC19 Award uitreiking op 7 november in Amsterdam werden video’s vertoond waarin de genomineerde projecten door de makers werden toegelicht.

In de video met de genomineerden van de ARC19 Stedenbouw Award vertellen Steven Delva, Frits Palmboom en Endry van Velzen over  respectievelijk Ruimtelijk Raamwerk Merwe-Vierhavens Rotterdam, Belvedere Maastricht en Ontwikkelingsplan Nieuw Gent.

De jury, onder leiding van Jeroen de Willigen, selecteerde Belvedere Maastricht als winnaar van deze eerste ARC19 Stedenbouw Award. De jury denkt dat het project juist op dit vlak en gezien de vraag hoe je snelwegmilieus op een humane wijze kunt verstedelijken, uitermate actueel is. ‘Een plan dat lef toont en verantwoordelijkheid neemt en tegelijkertijd vol inzet op uitvoering. Een plan dat een duurzaam antwoord bevat op de stedelijke opgave en dat doet met een strategische ingreep. Een plan bovendien dat laat zien dat stedenbouw een publiek vak van lange adem is.’

Bekijk onderstaand de video.

Bekijk de winnaar en de genomineerden van de ARC19 Stedenbouw Award

ARC19: Belvedere Maastricht – Palmbout Urban Landscapes i.s.m. Gemeente Maastricht

Belvedere Maastricht – Palmbout Urban Landscapes i.s.m. Gemeente Maastricht

Het project Belvedere behelst de geleidelijke en langdurige transformatie van de “achterkant van Maastricht” tot een nieuwe stedelijke hotspot en (her)ontwikkelingslocatie.

ARC19: Ruimtelijk Raamwerk Merwe-Vierhavens Rotterdam – Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en DELVA Landscape Architecture | Urbanism

Ruimtelijk Raamwerk Merwe-Vierhavens Rotterdam – Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en DELVA Landscape Architecture | Urbanism

Het Ruimtelijk Raamwerk M4H is een strategisch document voor de verdere ontwikkeling van Merwe Vierhavens Rotterdam tot een uniek stadsdeel dat de kraamkamer van de innovatieve maakindustrie zal gaan vormen. Het raamwerk is tot stand is gekomen door een intensieve en nauwe samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, DELVA en uiteenlopende andere betrokken partijen.

ARC19: Ontwikkelingsplan Nieuw Gent – De Nijl Architecten

Ontwikkelingsplan Nieuw Gent – De Nijl Architecten

Nieuw Gent is een sociale woonenclave achter de Zwijnaardsesteenweg. Vijf van de zeven hoogbouwstroken worden vervangen door open bouwblokken. Het park wordt vergroot, punctuele inbreidingen en voorzieningen scherpen de publieke ruimte aan. Het ontwikkelingsplan biedt een strategisch en ruimtelijk kader voor de revitalisatie van de wijk, toegespitst op het gebied rondom het Rerum Novarumplein en de hoogbouwzone met het park.

Reageer op dit artikel