nieuws

Video nominaties ARC19 Development Award

Stedenbouw

Video nominaties ARC19 Development Award
Kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch door Houben / Van Mierlo Architecten is de winnaar van de ARC19 Development Award. Beeld René de Wit

Tijdens de ARC19 Award uitreiking op 7 november in Amsterdam werden video’s vertoond waarin de genomineerde projecten door de makers werden toegelicht.

In de video met de genomineerden van de ARC19 Development Award vertellen Affaire d’Architecture, Mei architects and planners en Houben / Van Mierlo Architecten over respectievelijk Werk en Studiogebouw Imagewharf, Spaardersbad en de transformatie van het kantoorgebouw Schubertsingel.

Jury

De jury onder leiding van uit Do Janne Vermeulen van Team V Architectuur selecteerde Kantoorgebouw Schubertsingel in Den Bosch als winnaar van de ARC19 Development Award. ‘Het project is een knappe transformatie van een brutalistisch kantoorgebouw naar een aantrekkelijk woongebouw’. De jury roemt ‘de goede samenwerking van de architect met de ontwikkelaar die bereid was te investeren in kwaliteit en uitstraling.’

Bekijk onderstaand de video

Bekijk onderstaand de winnaar en de genomineerde projecten

ARC19: Transformatie kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch – Houben / Van Mierlo Architecten

Transformatie kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch – Houben / Van Mierlo Architecten

Hoe (her)waardeer je aanwezige kwaliteiten van een bestaand gebouw en hoe weet je deze op intelligente wijze in te zetten of te versterken om het gebouw een nieuw duurzaam leven te geven? Hoe communiceert een gebouw met zijn plek/context en kan het zich met zijn omgeving binden of zijn gebruikers een sociaal platform bieden? Hoe zorg je voor sociale duurzaamheid!

ARC19: Spaardersbad Unieke loftwoningen in monumentaal zwembad Gouda – Mei architects and planners

Spaardersbad Unieke loftwoningen in monumentaal zwembad Gouda – Mei architects and planners

Aan de Van Itersonlaan in Gouda staat één van de laatste overgebleven overdekte jaren-30 zwembaden van het land: het Spaardersbad. Het zwembad dankt haar naam aan de inwoners van Gouda die in de crisistijd (1933) geld bij elkaar spaarden om een overdekt zwembad te kunnen realiseren. Het is een uniek gebouw, ontstaan vanuit enthousiasme en samenwerking, instandgehouden en gekoesterd. Door intensieve samenwerking tussen ontwikkelaar en architect is het zwembassin bewaard gebleven en dient als gemeenschappelijke binnentuin. Hierdoor heeft dit monumentale pand op een uitzonderlijke manier een herbestemming heeft gekregen.

ARC19: Imagewharf Werk en Studiogebouw – Affaire d’Architecture

Imagewharf Werk en Studiogebouw – Affaire d’Architecture

Energiezuinig bouwen is in deze tijd vanzelfsprekend. Maar de ware duurzaamheid zit in multifunctionaliteit, flexibiliteit en transformeerbaarheid. Bovendien hangen investeringen in het publieke domein hangen steeds meer af van de private sector. Het team Imagewharf heeft met deze ontwikkeling getracht bij te dragen aan een nieuw sociaal en stedelijk perspectief.

 

Reageer op dit artikel