nieuws

Sjoerd Soeters stopt als supervisor Zaanstad

Stedenbouw

Sjoerd Soeters stopt als supervisor Zaanstad
Stadhuis Zaanstrad door Sjoerd Soeters

Na zo’n twintig jaar neemt de gemeente Zaanstad afscheid van stedenbouwkundig ontwerper Sjoerd Soeters. Soeters begon in 2000 als masterplanner van het stadsvernieuwingsprogramma Inverdan. Hiermee is Soeters de geestelijk vader van het compleet vernieuwde stadscentrum.

Hij maakte het stedenbouwkundig plan Inverdan met de Buiging, de spooroverbouwing en het water als belangrijke kwaliteitsdragers en ontwierp onder andere het stadhuis. Sinds 2003 was hij verbonden aan Zaanstad als supervisor in het centrum gebied van Zaandam. Soeters blijft tot april 2020 actief als supervisor. Zaanstad gaat een aanbesteding starten om een opvolger te vinden.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel